AKTUALIZOVÁNO

Vážení hráči, rodiče a členové klubu, 

v souvislosti s nejnovějším nařízením vlády a vyhlášením stavu nouze kvůli snaze o omezení rizika nákazy koronavirem COVID-19 vás informujeme, že s okamžitou platností od pátečního rána do odvolání pozastavujeme veškeré klubové sportovní aktivity – tréninky, korfbalové kroužky, zápasy a turnaje. Toto rozhodnutí vyplývá z podmínek nařízeného stavu nouze, který spolu s dalšími nařízeními uzavírá např. všechna krytá veřejná sportoviště. 

Společně s vedením klubu zároveň budeme v nejbližších dnech hledat cesty, které by mohly pomoci k odlehčení starostí rodičů při uzavření škol i sportovišť, např. vytvářením venkovního programu pro menší skupinky dětí. Ale tato rozhodnutí se budou v první řadě řídit snahou o maximální omezení rizika nákazy.
Máte-li pro nás jakékoliv nápady či návrhy, budeme rádi, když nám je sdělíte na adrese vv@korfbalbrno.cz. 

Český korfbalový svaz oznámil, že rozhodnutí ohledně soutěžních utkání a turnajů, které se měly konat v nejbližších týdnech a měsících učiní do neděle 15. 3. 2020. Nicméně lze očekávat, že soutěžní ročník ve všech kategoriích bud předčasně ukončen. O plánovaných aktivitách v květnu (např. Český pohár žáků v Náchodě) či pozdějších měsících se bude rozhodovat podle dalšího vývoje šíření onemocnění v ČR. 

O obnovení aktivit našeho korfbalového klubu vás budeme průběžně informovat. 

Dovoluji si touto cestou vyzvat všechny členy k maximální opatrnosti, ale zároveň, aby dál sportovali alespoň venku, udržovali si sportovní kondici i dobrou náladu, protože stres a špatný zdravotní stav jsou živnou půdou pro šíření tohoto onemocnění. 

Přeji všem členům klubu i jejich rodinným příslušníkům, aby nastávající nepříjemné dny a týdny přečkali v plném zdraví a dobré náladě. 

Ondřej Fridrich
předseda Korfbal klubu Brno