Otevřené zápasy až do závěrečného hvizdu. Po vánoční pauze se rozjela korfbalová extraliga a šesté kolo znovu potvrdilo vyrovnanost všech čtyř účastníků. Brno zaznamenalo první prohru v sezoně, o což se postaral Prostějov, tedy stejný soupeř, jenž Jihomoravanům vzal bod za remízu i v předešlém dvojzápase.

Hanáci potvrdili, že na favorita umí. Prostějov v Brně sice v prvním nedělním duelu padl 20:22, ve druhém měření sil však svůj koncentrovaný výkon ještě vylepšil a zvítězil 16:14. „Máme strašnou radost. Šli jsme do zápasů s tím, že nemáme co ztratit a pomohlo nám to,“ culil se prostějovský korfbalista Petr Šnajdr.  

Jeho tým těžil hlavně z výborných vstupů do obou utkání. „Na Brňany jsme vždy vlétli a dokázali si vybudovat tří až čtyřkolový náskok. To, že se nám na Brno docela daří, není náhoda. Myslím, že soupeři nesedí naše dravá hra. Hlavně v mužské části máme navrch,“ povídal Šnajdr, který stejně jako několik jeho spoluhráčů i protihráčů minulý týden absolvoval v reprezentačním dresu mezinárodní turnaj Challenge Cup v nizozemském Rotterdamu. „Vždy, když přijedeme z nějakého reprezentačního turnaje, tak jsou poté ligové zápasy nabuzenější. Člověk chce ukázat, čemu se na výjezdu přiučil,“ dodal mladý střelec.  

Brňané mohou být i přes prohru stále v klidu. Na čele tabulky mají aktuálně sedmibodový náskok. „Sehráli jsme nejtěžší dvojzápas sezony. První prohra je samozřejmě nepříjemná, na druhou stranu je lepší, že přišla nyní a ne v bojích o medaile. Na Prostějov se nám hraje těžko, má vysoké kluky a nám navíc tentokrát dost scházel Ivan Vávra. Těžko jsme si vytvářeli šance, které jsme navíc moc neproměňovali,“ krčila rameny brněnská opora Eliška Jonáková.

 

Brno, KK : Prostějov, SK RG 22:20
Poločas: 11:10.
Rozhodčí: Lukáš Filip,Tomáš Voda.
Nejlepší střelci: Šedý Jan 7, Fridrich Ondřej 4, Sládek Ondřej 4 – Štefák Daniel 7, Havlová Renata 4, Šnajdr Petr 4.

  

Brno, KK : Prostějov, SK RG 14:16
Poločas: 6:6.
Rozhodčí: Tomáš Voda, Lukáš Filip.
Nejlepší střelci: Šedý Jan 5, Bušík Peter 2, Dvořáková Barbora 1 – Galíček Petr 5, Štefák Daniel 3.

  

Tabulka po 6. kole:

  1. Brno, KK                                   12 10 1 1 224:179 21
  2. České Budějovice, KCC Sokol      12 7 0 5 218:211 14
  3. Prostějov, SK RG                       12 3 2 7 194:215 8
  4. Modří Sloni YMCA Znojmo           12 2 1 9 178:209 5