V obou dvojzápasech se odehrálo jedno velké letošní poprvé. V osmém kole korfbalové extraligy totiž České Budějovice v aktuálním ročníku premiérově porazily na šestý pokus Brno. Osmé dějství zároveň opět přiblížilo složení finálového zápasu a boje o třetí místo. Brno s Českými Budějovicemi se totiž v tabulce oběma pronásledovatelům opět vzdálili a nejspíš si to na konci dubna rozdají o titul.

Kdyby se nepočítal první poločas úvodního klání, připíšou si dvě výhry. Českým Budějovicím však nástup do prvního zápasu s Brnem nevyšel a i přes zlepšení ve druhé části hry prohrály 17:19. Ve druhém utkání ovšem domácí celek pokračoval v nastoleném rytmu a úhlavního soka porazil 24:18. „Zjednodušili jsme hru, začali jsme si mnohem líp připravovat střelecké situace,“ hledal českobudějovický korfbalista Vlastimil Krejčí důvody zlepšeného výkonu.

Brňané se na jihu Čech museli obejít bez několika opor. Vedle dlouhodobě zraněného Ivana Vávry postrádali i Jana Šedého, který si poranil kotník v závěru úspěšného Europa Shieldu, a Vendulu Jemelíkovou. „Honzy je škoda, protože hrál v poslední době ve výborné formě. V Portugalsku měl smůlu. Na to se však nemůžeme vymlouvat, máme široký kádr a zraněné musíme nahradit. Každá prohra mrzí, ale nic velkého z ní neděláme. Kvůli slabému doskoku jsme měli většinou jen jednu střelu a moc nám to nepadalo,“ shrnul brněnský hráč Martin Skála.

Ve druhém duelu střelecky explodoval domácí Jakub Bláha, jenž se trefil hned jedenáctkrát. Vedle střeleckého představení českobudějovické opory to na palubovce tradičně jiskřilo. Diváci mohli vidět řadu tvrdých soubojů. „Proti Brnu je to vždy vyhecované. Oba týmy předvádějí fyzický korfbal, hraje se hodně do těla. V soubojích však nejsou žádné nefér úmysly,“ vyprávěl Krejčí.

České Budějovice, KCC Sokol : Brno, KK  17:19
Poločas: 6:12.
Rozhodčí:
  Martin Uherka, Zdeněk Milichovský.
ŽK:  Vlastimil Krejčí (ČB).
Nejlepší střelci:  Krejčí Vlastimil 7, Klacková Martina 5, Hurdálková Gabriela 3 – Jonáková Štěpánka 7, Jonáková Eliška 4, Drábková Dominika 2, Faltýnková Lenka 2.

České Budějovice, KCC Sokol : Brno, KK 24:18
Poločas:  13:11.
Rozhodčí:  Zdeněk Milichovský, Martin Uherka.
ŽK:  Petr Pešák – Jiří Ziegler.
Nejlepší střelci:  Bláha Jakub 11, Klacková Martina 6, Pešák Petr 4 – Faltýnková Lenka 5, Drábková Dominika 4.

TABULKA

  1. Brno, KK                                  16   12   1   3     287:245     25
  2. České Budějovice, KCC Sokol     14    8    0   6     259:248     16
  3. Prostějov, SK RG                       12   3     2   7     194:215      8
  4. Modří Sloni YMCA Znojmo       14   3    1   10       203:235    7