Rozhodl první zápas. Nečekaná porážka s Náchodem hned v úvodním utkání finálového dne mladších žáků předznamenala, že titul v této kategorii asi brněnským hráčům a hráčkám unikne.

Jakoby do Prostějova na finálový den přijeli ještě rozespalí. V utkání s Náchodem, který v semifinálové skupině hladce porazili se ve finálové skupině od začátku nevyvíjel podle představ brněnského celku. Chyběla agresivita v obraně, v útoku zase přesnost zakončení, když ani ty největší šance neskončily košem. Na většině hráčů byla vidět velká nervozita, která ústila ve spoustu chyb. Soupeř naopak koncentrovaně využíval skulinek v naší obraně a hrozil hlavně donáškami. Poločas byl sice ještě vyrovnaný 4:4, ale druhá půle už byla zcela v režii východočechů a po druhé půli svítilo na ukazateli skóre 11:8 v jejich prospěch. Tato porážka zanmenala, že pokud chtějí Brňáci titul, musejí porazit domácího favorita z Prostějova.

 

A v první půli se na hřišti objevil úplně jiný tým, než v úvodním duelu. Snad vidina toho, že nemají co ztratit, vedla k parádnímu výkonu, který favorita zaskočil. Rozdíl byl předevšímv přesné koncovce a odvaze střílet i utíkat do donášek. Soupeř se jn pomalu vzpamatovával ze šoku. Poločas byl nadějný – 7:4 pro Brno. Jenže druhá půle se proměnila v křeč. Soupeř zlepšil obranu a začal sázet koše. Herní útlum Brňáků se proměnil v bezmoc, za celý 2. poločas nedali ani jeden koš. Prostějov naopak skóroval 6x a zaslouženě si dokráčel pro mistrovský titul po vítězství 10:7.

 

Brno, KK U13 : Prostějov, SK RG U13  7:10
Poločas: 7:4.
Rozhodčí: Ondřej Fridrich.
Nejlepší střelci: Jokl Antonín 2, Vojnová Sofie 2 – Jankovič David 4, Valenta František 3, Vaková Adéla 2.

 

Prostějov, SK RG U13 : SK Plhov Náchod U13  12:6
Poločas: 7:2.
Rozhodčí:
 Ondřej Fridrich.
Nejlepší střelci:
 Valenta František 6, Nedbal Jan 4, Křížková Eliška 2 – Štěpánová Jitka 2.

 

SK Plhov Náchod U13 : Brno, KK U13  11:8
Poločas: 4:4.
Rozhodčí: Ondřej Fridrich.
Nejlepší střelci: Štěpánová Jitka 5, Vanclová Ema 3, Netolický Martin 2 – Holík Lukáš 2, Ježková Karolína 2, Kalášek Vojtěch 2.

 

Konečná tabulka Korfbalové ligy mladších žáků:

1. Prostějov
2. Náchod
3. KK Brno
4. Kolín
5. Nový Lískovec
6. Kutná Hora