Titul je zřejmě ve správných rukou. Brněnští starší žáci ve finále nejvyšší korfbalové soutěže přehráli v domácím prostředí Prostějov 13:8 a potvrdili tak postavení z tabulky po základní části, kterou jasně opanovali.
Musím hráče dost pochválit, hráli bez větších chyb. Povedl se nám začátek utkání a to nás uklidnilo,“ zářil brněnský kouč Peter Bušík, jenž ještě ve stejný den jako hráč absolvoval extraligové finále.
Prostějov se na dostřel brněnským korfbalistům dostal jen v jednu chvíli, kdy na tabuli svítil stav 9:7. Domácí hráči se však nenechali rozhodit a díky Anně Literové opět Hanákům odskočili na větší rozdíl. „Samozřejmě jsme teď trochu zklamaní, ale je to asi spravedlivé. Brňané nás předčili a byli lepší. Musím jim pogratulovat. Na začátku sezony bychom takové umístění asi brali. První dva zápasy roku jsme totiž prohráli a moc valně to nevypadalo,“ povídal trenér poraženého týmu Martin Šnévajs.
Domácí hráči finálové klání dohrávali v euforii. „Už asi pět minut před koncem jsem věděl, že je to naše. Už jsem ani moc nevnímal, co se děje na hřišti. Poslal jsem hrát náhradníky a pomalu jsme začali slavit,“ líčil Bušík. Jeho svěřenci se přitom odrazili k titulu ze dna. Dva roky po sobě totiž obsadili v nejvyšší soutěži starších žáků poslední místo, letos však zamířili až na nejvyšší příčku. „Už minulý rok jsme v posledních dvou utkáních sezony porazili finalisty z Kutné Hory a z Prostějova. Pomalu jsme se zvedali a věřil jsem, že to bude v letošní sezoně lepší. To se nakonec ukázalo,“ vyprávěl brněnský lodivod.

 

Finále:
SK RG Prostějov – KK Brno 8:13
Poločas: 3:6.
Rozhodčí: Kolářová, Milichovský.
Nejlepší střelci: Literová 5, Sahatciu 3, Lorenz, Čarvaš oba 2 – Ošťádal 5, Dušek, Valenta, Bartošová všichni 1.

O 3. místo:
SK Respo Kutná Hora – KCC Sokol České Budějovice 7:10
Poločas: 5:5.
Rozhodčí: Báder, Minarčík.
Nejlepší střelci: Šťastný 4 – Buzková, Součková, Nevludová všechny 3.

 

Konečná tabulka Korfbalové ligy starších žáků:

1. KK Brno
2. Prostějov
3. České Budějovice
4. Kutná Hora
5. Náchod
6. Znojmo

(autor: Jan Pařík)