Mistr začal novou sezonu tak, jak končil tu minulou. Brněnští korfbalisté loni opanovali extraligu a v prvních dvou kolech nového ročníku naznačili, že jim forma drží dál. Vyhráli jak v sobotu doma se Znojmem, tak ve finálové repríze v neděli v Českých Budějovicích a hned na startu vévodí tabulce.

1. KOLO – Brno, KK : Modří Sloni YMCA Znojmo

Obhájce titulu se sice chvíli střelecky hledal, pak však nenechal nic náhodě. Brno v úvodním kole dokráčelo k pohodové výhře 19:12 proti Modrým Slonům ze Znojma. „Zpočátku jsme se trochu trápili v útoku. Za první poločas jsme dali jen sedm košů. Na začátku druhé půle jsme se probrali a soupeře zlomili,“ popsal brněnský hráč Peter Bušík.

Znojmo absolvovalo první utkání sezony bez trojice opor z minulé sezony. Hrající kouč Jiří Podzemský má poraněné koleno, dvojice Tereza Ferkovičová a Tomáš Veselý s korfbalem skončila. „Samozřejmě, že chybějí všichni. Hlavně absence Jirky na nás má špatný vliv, na hřišti je to dost znát. Neřekla bych, že měl soupeř o tolik navrch. My jsme se nemohli dostat do zápasu – neuměli jsme si nahrát, špatně jsme se hýbali a stříleli. Pak jsme se chytli, ale soupeř byl silný,“ vyzdvihla znojemská korfbalistka Klára Zábojová.

Brno, KK : Modří Sloni YMCA Znojmo  19:12
Poločas:  7:3.
Rozhodčí: Lukáš Filip, Lukáš Pazourek.
Nejlepší střelci:  Bušík Peter 5, Drábková Dominika 3, Jonáková Štěpánka 3 – Žák Ivan 5, Nguyen Patrik 4.

 

2. KOLO – KCC Sokol České Budějovice : Korfbal klub Brno

Poslední střetnutí dvou nejúspěšnějších extraligových celků posledních let moc napínavé nebylo, podobný scénář nabídlo i první utkání dvou rivalů v nové sezoně. Brno v loňském finále jasně přehrálo České Budějovice a slavilo titul a i v prvním utkání nového ročníku mělo navrch. „První poločas byl ještě vyrovnaný, druhá část zápasu však od nás byla výborná. Trochu nás vystrašilo, že den před Budějovice nastoupily na Prostějov 8:0, tak jsme si dali na začátku pozor. Po dvou zápasech máme čtyři body, takže si nemáme na co stěžovat,“ usmíval se brněnský zkušený hráč Peter Bušík.

Ani v Budějovicích i přes prohru nepanuje žádná skepse. „Nechci říct, že šlo o očekávanou prohru, ale Brno bylo favorit. I když šanci na body jsme měli. Brno vedlo v zápase vždy tak o dva tři koše, takže jsme byli na dosah. Bohužel postupem času se přestalo dařit a soupeř trochu odskočil,“ popsala jihočeská korfbalistka Martina Klacková.

KCC Sokol České Budějovice : Korfbal klub Brno 16:25
Poločas: 10:13.

 

Tabulka po 2. kole:

1. Brno, KK 2 2 0 0 44:28 4
2. České Budějovice, KCC Sokol 2 1 0 1 42:43 2
3. Prostějov, SK RG 2 1 0 1 39:49 2
4. Znojmo, MS YMCA 2 0 0 2 32:40 0

 

autor: Jan Pařík