Nastoupil proti svým. Reprezentant Jan Šedý dlouho patřil mezi základní stavební kameny brněnského Korfbal klubu, letos se však poprvé postavil proti svým nedávným spoluhráčům. Před letošní sezonou totiž Šedý z osobních důvodů přešel k městskému rivalovi z Nové Lískovce a právě jeho nový tým vyzval v neděli poprvé Korfbal klub. Šedý přitom po zranění z mistrovství Evropy nastoupil v letošní sezoně poprvé.

Nový Lískovec se s jeho příchodem sice zvedl, na druhou letošní výhru to však proti silným týmům nestačilo. Nejdramatičtější duel miniturnaje v Kutné Hoře se pak odehrál mezi Kolínem a brněnskou rezervou. Kolín po prvním nevydařeném poločase povstal a zápas dovedl k remíze 14:14, když vyrovnávající koš trefil zhruba minutu před koncem.

Jan Šedý (hráč, Nový Lískovec): „Ze své premiéry v dresu Nového Lískovce mám dobré pocity. Hrálo se uvolněně a vše proběhlo v přátelském duchu. Je samozřejmě rozdíl nastupovat v týmu, který je skoro vždy favorit a nyní v celku, který je naopak většinou outsider. Pro mě to však takovou změnu nepředstavuje. V každém týmu druhé ligy je nějaký výborný hráč a já budu hrát na něj. Proti Brnu jsem se měřil s Ondrou Fridrichem, se kterým se moc dobře známe. Vzájemně jsme se chválili za pěknou akci a plácali si. Myslím, že letos nasbírá Lískovec snad víc výher než loni, kdy uspěl snad jen jednou.“

Ondřej Fridrich (hráč, Brno B): „S Honzou se známe snad deset let a samozřejmě jsem z toho těžil. Znám ho z tréninků, vím, jaký pohyb dělá. Snažil jsem se ho poctivě hlídat, ale Honza je výborný, takže se mi to ne vždy podařilo. S Kolínem je konečná remíza asi spravedlivá. V první půli to soupeři nešlo, dokonce se i hádali. Kolín má však potenciál, který ukázal ve druhé části. Začal víc bojovat a chtěl víc než my. Náš tým jako rezerva přece jen bereme zápasy trochu uvolněněji. Před koncem jsme dvakrát vedli, jenže soupeř vždy vyrovnal.“

Brno, KK „B“ : Brno, KK Nový Lískovec – 18:13
Poločas: 10:7
Rozhodčí:  Tomáš Voda, Jan Jukl.
Nejlepší střelci:  Fridrich Ondřej 4, Sahatciu Sára 4, Fridrichová Eva 3 – Šedý Jan 4, Cupáková Markéta 2, Kubů Nela 2, Leznar Adam 2, Pernica Jakub 2.

Kolín, VKC : Brno, KK „B“ – 14:14
Poločas: 4:8.
Rozhodčí:  Jan Jukl, Tomáš Voda.
Nejlepší střelci:  Literová Anna 3, Čejková Denisa 3, Kozák Michal 2, Paďouková Tereza 2, Tvrdíková Kateřina 2 – Fridrich Ondřej 3, Fridrichová Eva 3, Kovář Filip 3.

 

(autor: Jan Pařík)