Předvánoční misi úspěšně dokončilo i Brno, které v ospalém zápase porazilo Prostějov a letos dosud nepoznalo hořkost porážky.

Brzký hrací čas korfbalu nesvědčil. Brňané si Prostějov pozvali do haly v Kuřimi už na půl devátou ráno a v zimním jitru se oběma týmům příliš nedařilo. Do koše zapadl jen zlomek střel. „Hráči byli ráno trochu podráždění a střelecky se vůbec nedařilo. Vedle brzkého začátku za to možná může i nová hala v Kuřimi, kde jsme nastoupili poprvé,“ přemítal brněnský kouč Máša. „Zápas jsme hráli tak brzy, protože nás odpoledne čekal vánoční večírek a jiná hala moc nepřipadala v úvahu,“ dodal.

Duel prvního a třetího celku tabulky se nesl ve vyrovnaném duchu, až chvíli před poločasem odskočili Brňané o čtyři koše. Ve druhé části už domácí vedení udrželi, když padlo jen ubohých jedenáct košů. „Z každého zápasu si vedu statistiku. V sobotu jsme měli přesně sto střel a dali jen třináct košů. Třináctiprocentní úspěšnost je bídná, průměr máme přes dvacet. To je hlavní důvod naší porážky, i když jsme hráli dobře a Brnu se také příliš nedařilo,“ nabídl prostějovský kouč David Konečný přesnou statistiku.

Prostějov, SK RG – Brno, KK  13:18
Poločas: 8:12.
Rozhodčí: Tomáš Voda, Lukáš Filip.
Nejlepší střelci: Galíček Petr 4, Štefák Daniel 4, Vyroubal Alexandr 3 – Skála Martin 5, Bušík Peter 4, Drábková Dominika 3, Jonáková Eliška 3.

 

(autor článku: Jan Pařík)