O uplynulém víkendu se odehrálo 4. a 5. kolo nejvyšší korfbalové soutěže. A náš celek v něm poprvé ztratil body, když v sobotu jen remizoval v repríze loňského finále. V neděli pak horko těžko urval výhru o jediný koš v jihomoravském derby se Znojmem.

 

4. KOLO

První ztráta. České Budějovice dokázaly letos jako první obrat Brno o body, když s ním na jeho palubovce uhrály remízu 18:18. „Myslím, že remíza je hodně spravedlivá. Oba týmy hrály špatně a na hřišti nic hezkého nepředvedly. Každý bránil vcelku dobře silné stránky soupeře a nikdo se pořádně nedokázal prosadit.,“ zhodnotil českobudějovický korfbalista Jakub Bláha.

V brněnské hale v Maloměřicích panovala zvláštní ponurá atmosféra, kterou nedokázal ani jeden celek prolomit. Celý zápas se oba sokové přetahovaly, na konci byly asi o něco blíž výhře Jihočeši. „Bylo to takové ospalé, v hale panovalo ticho a tma. Trenér zápas zhodnotil, že jsme tak špatně hráli naposled asi před dvěma roky. Nakonec můžeme být rádi za remízu,“ kroutil brněnský hráč Peter Bušík hlavou.

Brno, KK – České Budějovice, KCC Sokol  18:18
Poločas: 9:8.
Rozhodčí: Martin Uherka, Zdeněk Milichovský.
Nejlepší střelci: Jonáková Štěpánka 6, Bušík Peter 4 – Pešák Petr 6, Krejčí Vlastimil 4.

Detailní report zápasu:

 

5. KOLO

Těsný zápas, ve kterém se radoval šťastnější tým. Modří Sloni se v neděli oklepali z vysoké prohry v Prostějově a doma obhájci titulu z Brna zle zatápěli. Většinu zápasu vedli a měli namířeno k prvním letošním bodů. Favorit se však ve druhé části vzpamatoval a duel dovedl k výhře o jeden koš. „Proti Brnu jsme se nahecovali. Oproti sobotě jsme trochu protočili čtyřky a sedlo nám to. Padla nám první střela po deseti vteřinách, což nás od začátku povzbudilo. Bylo to velmi vyrovnané, bohužel na konci jsme nedali penaltu a jednu tutovku. Už to vypadalo, že konečně uspějeme, musíme si však ještě počkat,“ hlesla znojemské hráčka Gabriela Filipovszká.

Mistr byl za plný bodový zisk rád a na ne příliš povedený víkend by nejraději zapomněl. „Zápas nám stejně jako v sobotu nevyšel. Nedařilo se nám hlavně v prvním poločase. Soupeř šikovně bránil náš doskok, což na nás platilo. Organizace našeho útoku pak vázla. Musím uznat, že jsme zažili slabý víkend,“ podotkl brněnský hráč Peter Bušík.

Modří Sloni YMCA Znojmo – Brno, KK  22:23
Poločas: 12:11.
Rozhodčí: Martin Uherka, Denisa Kolářová.
Nejlepší střelci: Nguyen Patrik 6, Žák Ivan 5, Žák Jakub 5 – Jonáková Eliška 7, Skála Martin 5.