V pardubickém azylu náchodských korfbalistů se odehrálo 4. kolo 1. ČKL. A souboje to byly pikantní, Brno a Náchod se dělily o první příčku, Prostějov jen mírně zaostával s 4 bodovou ztrátou.

Jenže ještě ve středu před turnajem to vypadalo, že do Pardubic na souboj o čelo tabulky ani neodcestujeme, protože svou účast na akci z různých důvodů odřeklo 6 kluků, ale naštěstí sestavu na poslední chvíli vyztužil hráč A-týmu Jirka Ziegler a letošní premiéru si odbyl i Marek Němeček.

SK RG Prostějov B x KK Brno B 

V prvním duelu proti Prostějovu jsme byli mírným papírovým favoritem.

Od začátku jsme také tuto roli víceméně potvrzovali, i když střelecky se nikomu moc nevedlo a útoky provázelo velké množství ztrát. Skóre bylo v poločase poměrně hubené – 5:4 v náš prospěch.

Ve druhé půli jsme zlepšeným výkonem dokonce několikrát odskočili soupeři na 2-3 koše a ještě 5 minut před koncem jsme udržovali dvoubodové vedení. Soupeř ale dokázal soustavným tlakem srovnat a 3 minuty do konce se začínalo nanovo. Celé utkání bohužel provázelo velké množství nepřesných výroků rozhodčího na obou stranách. Bohužel pro nás jsme si toho černého Petra vytáhli my, když minutu a půl před koncem za remízového stavu 11:11 penaltový zákrok Ondry v obraně viděl z celé haly snad opravdu jen sudí. Prostějov nabídnutou šancí zdarma nepohrdl a získal důležité vedení. Měli jsme ještě šanci na odplatu, ale Zuzčina donáška se do koše nepřekulila a Prostějov ještě potvrdil vítězství v posledních vteřinách 13. košem, když už jsme hráli vabank se snahou získat míč.

SK RG Prostějov B x KK Brno B  13:11 (4:5)
Střelci Brno:
Bušíková 4, Fridrichová 3, Fridrich 2, Mášová a Hladká 1.

PKC Náchod x KK Brno B

Nezbývalo, než hodit ztracený zápas za hlavu a soustředit se na dalšího soupeře, kterým byl lídr tabulky z Náchoda. A pokud měl být Náchod mírným favoriem, na zápasovém vývoji to rozhodně nebylo znát. Celý tým předváděl velmi soustředěný výkon v obraně i v útoku, který byl navíc doprovázen až mimořádně přesným zakončením. Oba týmy se tahaly o každý koš. Z mladého náchodského týmu čišelo odhodlání, my jsme ale k soupeřovu překvapení nezaostávali ani v rychlosti ani přesnosti, a co jsme neuběhali, to jsme uhráli „zkušenostmi“.

Po poločase 11:10 pro Náchod jsme otěže zápasu převzali my a několikrát jsme odskočili na rozdíl 2 bodů. Náchod ale vždy dokázal včas kontrovat a pár minut před koncem zase strhl vedení na svoji stranu on. Když už se začínalo zdát, že na zvrat v zápase nezbývá moc času, vytáhla krásnou a hlavně přesnou střelu ze svého repertoáru kapitánka Barča a vyrovnala na 20:20. Obě strany ještě měly po jedné šanci přehoupnout misku vah na svou stranu, ale ani jeden pokus nevyšel, takže si oba soupeři body ve velmi pohledném utkání spravedlivě rozdělili.

PKC Náchod x KK Brno B 20:20 (11:10)
Střelci Brno: 
Fridrich, Ziegler, Mášová – 4, Dvořáková 3, Fridrichová a Bušíková 2, Lorenz 1.

 

 

Z pardubického turnaje jsme si tak odvezli jediný bod, i když si troufnu říct, že za předvedené výkony jsme si jich rozhodně zasloužili víc.

Každopádně jsme si poslední letošní výjezd mimo Brno rozhodně užili nejen na hřišti, ale i na cestě zpět. Všech 9 statečných za dnešní výkony zaslouží velkou pochvalu.