Nadcházející sobota a neděle budou pro brněnská družstva znamenat absolutně „nejdivočejší“ korfbalový víkend celého soutěžního ročníku. Vždyť do soutěží zasáhnou úplně všechny věkové kategorie, kromě seniorského A-týmu.

A co nás všechno vlastně čeká?

Sobota 23.2. – dopoledne – Starší žáci + Dorost (Brno-Bohunice)

Sobotu zahájí už v 9:30 ve staré hale v Brně-Bohunicích starší žáci proti Kutné Hoře a spolu s nimi dorostenci v dohrávkách proti Českým Budějovicím. Oběma brněnským týmům i jejich soupeřům jde o hodně. Starší žáci bojují o zlepšení pozice do blížícího se play-off, aby se vyhnuli silnému Znojmu. Dorostenci dokonce potřebují nutně bodovat, aby si ještě udrželi solidní naději na postup do semifinále.

Sobota 23.2. – odpoledne – Senioři B (Kuřim)

V sobotu pozdě odpoledne na mládežnické týmy navážou jejich zkušenější kolegové, když v téměř domácím prostředí v hale v Kuřimi budou bojovat s pořadatelským celkem Nového Lískovce a lídrem prvoligové tabulky z Kolína. Béčko po nepovedeném minulém kole potřebuje získat pár bodů, aby vylepšilo naděje na medailové příčky v soutěži.

Neděle 23.2. – dopoledne – Přípravka, Minižáci, Mladší žáci (Žebětín)

Neděle přinese nejdříve od 9:00 tradiční celodenní turnaj všech brněnských družstev přípravky, minižáků a mladších žáků v Žebětíně. A pokud si myslíte, že tady o nic nepůjde, jste na velkém omylu. Jedná se o poslední nominační turnaj před play-off, na kterém budou trenéři finalizovat nominace hráčů pro semifinálové a finálové turnaje.

Neděle 23.2. – dopoledne – Dorost (Šenov)

Nedělní odpoledne pak přinese rozuzlení hádanky, kterou napjatě sleduje celá korfbalová republika, tj. kdo postoupí do semifinále ČDKE a na komu zůstane Černý Petr. V Šenově se totiž v přímém souboji o 4. postupovou příčku od 14:30 utká KK Brno s domácím celkem. Navíc nepříjemně může oběma celkům zavařit i další do party – Nový Lískovec, který už oběma celkům v soutěži body jednou sebral.

Takže, kdo máte bubny, řehtačky nebo aspoň silné plíce, určitě přijďte fandit na kterýkoliv z turnajů. Rádi vás uvidíme a uslyšíme!