Hned dvě želízka v ohni získal Korfbal klub Brno v semifinálových bojích korfbalové ligy minižáků. Z dětí, které celý rok bojovaly na turnajích v Žebětíně, jsme tak poskládali hned dva výběry, které se v sobotu 16. března zapojily do semifinálových kol soutěže.

Semifinálová skupina 1

Ve skupině na náš tým s pracovním označením „2“ čekala skupina v téměř domácím prostředí – v hale v Brně-Bohunicích. Jeho soupeřem byly týmy z Ostravy-Koblova, Nového Lískovce, Znojma a Prostějova.

A asi jen těžko šlo zahájit skupinu lépe, než se to brněnským minižákům povedlo v duelu proti Prostějovu. Vysoké vítězství 20:1 bylo příjemným vstupem do turnaje. Nejlépe stříleli Sam Gregor a Verča Hrozinková, kteří si oba připsali 4 koše.

Ve druhém duelu proti Znojmu už se Brňáci zapotili o poznání víc, v poločase se klonilo vedení na naši stranu jen o 2 koše – 3:1, ale ve druhé půli nenechali hráči nikoho na pochybách a pohodlně zvítězili 6:1. Po dvou koších si připsal opět Sam Gregor a s ním i Sarah Kroupová.

Nejtěžším soupeřem dne byl Koblov, který přijel zejména s kvalitními kluky. Ti nenechali prostor našim střelcům a tak naše koše dávaly pouze dívky. V poločase vedl Koblov o dva koše 7:5. Ve druhé půli už to byla spíše taktická bitva, kterou nakonec ostravští hráči dokázali získat ve svůj prospěch 10:7. Nejlepší střelkyní Brna v tomto duelu byla opět Sarah Kroupová s 3 koši.

Tento výsledek znamenal jediné – v rozhodujícím duelu o postup do finále jsme potřebovali bodovat proti domácímu Novému Lískovci. Bohužel vstup do utkání se nám vůbec nepovedl a Lískovec po první půli vedl 3:0. Jenže hráči ani trenéři KK Brno Eliška s Jirkou nehodili flintu do žita a naopak naházeli střely do soupeřova koše. Nakonec se našemu týmu povedlo srovnat na 3:3 a tento stav vydržel až do konce utkání. Remíza znamenala, že do finále díky lepšímu skóre postoupil právě náš tým, domácím zůstaly oči pro pláč. V tomto duelu si nikdo nedokázal připsat víc než 1 koš – z našeho týmu se to opět podařilo Sarah, Samovi a k nim se přidal Martin Pospíšil.

Sarah Kroupová se pak stala s 8 koši nejlepší střelkyní turnaje, Sam Gregor se 7 koši skončil v klučičí tabulce střelců třetí. Nedostižných 18 a 14 košů vstřelili Danielové Šnaur a Prchal z Koblova.

Minižáci KK Brno 2 - Semifinále 2019 Brno

Minižáci KK Brno 2 – Semifinále 2019 Brno

Semifinálová skupina 2

Do druhé semifinálové skupiny, která se hrála v Kutné Hoře pro změnu putoval tým KK Brno 1. Na turnaj bohužel nedorazil 2. tým Koblova, takže byl celý den trochu ochuzen.

Podobně jako v Brně vtrhli do turnaje brněnští hráči i v Kutné Hoře – Děčín porazili vysoko 16:0.

Druhý zápas s domácím celkem z Kutné Hory byl pro celý turnaj klíčový, byť bylo zřejmé, že oba celky jsou asi hlavními kandidáty na postup do finále. Ostatně poločasový výsledek 3:3 sliboval velkou bitvu. Jenže trenérské duo Bušík-Němeček nic takového nechtělo připustit. Zlepšený výkon v útočné i obranné fázi znamenal konečné vítězství 8:5 a jistotu postupu do finále.

Tuto jistotu už stačilo jen potvrdit v posledním zápase proti Náchodu. A první brněnský tým neneachal nic náhodě – po poločase 9:0 přidal ve druhé půli dalších 6 košů a pohodlně dokráčel k vítězství 15:0.

Díky celkovému vítězství v turnaji tak bude tento tým hlavním favoritem na mistrovský titul ve finálovém turnaji, který 6. dubna pořádá právě náš klub v hale na ZŠ Čejkovická v Brně-Vinohradech. A finálový turnaj bude o to krásnější, že v něm budou bojovat oba brněnské týmy. Tak buďte u toho a přijďte fandit!

 

Minižáci KK Brno 1 - Semifinále 2019 Kutná Hora

Minižáci KK Brno 1 – Semifinále 2019 Kutná Hora