Další školou z Brna, která projevila zájem  o zapojení se do projektu Korfbal do škol je ZŠ Měšťanská z městské části Tuřany.

O ukázkové hodiny korfbalu projevila zájem paní učitelka Lucie Šenkyříková, která se korfbalu předtím věnovala na ZŠ Labská ještě pod dívčím jménem Nováková. Na ZŠ Měšťanskou přišla od začátku tohoto školního roku a hned chtěla otevřít korfbalový kroužek. Paní učitelka má za sebou totiž velký korfbalový seminář z visegrádského programu a s korfbalem by ráda pokračovala i nadále.

Ukázkové hodiny se uskutečnily v průběhu dvou dnů na začátku října. ZŠ Měšťanská je však specifická tím, že v hlavní budově na ulici Měšťanské v Tuřanech jsou umístěny jen třídy od pátého ročníku výše. Děti na prvním stupni do čtvrté třídy chodí do dalších dvou budov, které jsou v nedalekých Holáskách a na jiném místě v Tuřanech. Děti z těchto tříd proto musí na hodiny tělocviku dojíždět na hlavní budovu na Měšťanské, kde jsou tělocvičny pro celou školu. Ukázek se účastnilo celkem 8 tříd od druhého po pátý ročník. Škola je zároveň sportovně zaměřená a spolupracuje s fotbalovou Zbrojovkou Brno na rozvoji mladých fotbalových talentů. I proto bylo zapálení pro novou hru velké a místní žáci předvedli značné sportovní dovednosti. Věříme, že se korfbal rozběhne i na této škole a přibude další účastník školních korfbalových soutěží a možná i budoucí reprezentanti korfbalu.