Po plném bodovém zisku v úvodním kole 1. ČKL čekala v sobotu 9. listopadu brněnský B-tým cesta do Pardubic, kde se v turnaji 2. kola mělo střetnout s Novými Lískovcem a domácím Náchodem.

Letošní sezóna zatím neběží podle trenérových představ, zejména co se týče tréninkových účastí. Z původních 10 kluků se nakonec sotva skládá 5 na zápas, dívek je bohužel ještě méně. Proto jsme také do Pardubic jeli ve značně osekané sestavě: Ondra, Cholavson, Hýžďa, Marek, Zuzka, Barča R., Maruška a Gabča. Tuto sestavu ještě na poslední chvíli doplnil Míša Hák, kterému patří velký dík za příjezd na poslední chvíli.

KK Nový Lískovec x KK Brno B 11:21 (5:12)

Brněnskému rivalovi jsme hlavně chtěli oplatit trochu porážku z loňského ročníku. A od začátku jsme k ní bez větších problémů kráčeli, i když ani tentokrát střelecká úspěšnost nebyla nijak ohromující. Zase to byla trochu přehlídka zahozených šancí a to, co normálně do koše na tréninku padá, tak tentokrát míjelo cíl. Ale soupeř byl v útoku skoro neškodný a nebýt benevolentního rozhodčího, dostali bychom košů ještě méně. Poločasový náskok o 7 košů byl poměrně komfortní a dalo se tušit, že si tenhle zápas nenecháme proklouznout mezi prsty.

Jenže plán dostal trhliny po 5 minutách 2. půle, kdy si v nenápadné situaci obnovila vleklé zranění kolena Barča Rutarová. Od té doby jsme bohužel museli hrát v 7, protože v korfbalem nabitém víkendu jsme neměli kým vyztužit rezervní tým. Ale oslabená trojice se s novou situací popasovala výborně a i když samozřejmě obdržela trochu víc košů, rozhodně lískoveckým v útoku oplácela stejnou mincí. I v oslabení jsme dokázali soupeře přestřílet a porazit jednoznačně 21:11.

Střelecky se nejvíce činila opět Zuzka s 6 koši, následovaná Cholavsonem s 5 zářezy na pažbě.

PKC Náchod B x KK Brno B 2:14 (10:9)

Oslabená sestava musela nastoupit i proti jednomu z favoritů soutěže. Byli jsme si vědomi síly soupeře, takže jsme trochu přeskupili síly a do trojice šla hrát Maruška s Ondrou a Míšou Hákem. A tenhle tah se rozhodně vyplatil. Zkušenost Ondry s Maruškou proti mladým náchodským hráčům fungovala v obraně i útoku. Ondra sbíral v obraně míč za míčem a v útoku chytře využíval chyb obránců, Maruška se v útoku dokázala hravě uvolnit i 2 obránkyním, Míša rozdával míče, běhal a asistoval. Zápas i v oslabení měl jiskru, byť bylo vidět, že Náchod pustil do hry méně zkušené hráče a ti měli velké problémy vymyslet správnou strategii na přesilovkovou hru.

Ale ani druhá čtveřice nezahálela a i když bojovala se silným protivníkem i vlastní nesehraností, přece jen dokázala soupeři zatopit. Od prvních minut jsme s Náchodem drželi krok a nenechali ho utéct na víc než 1 koš. Poločas vyzněl 10:9 v náš neprospěch.

Řekli jsme si, že bychom si měli zahrát všichni, ale přece jen jsme ještě chtěli zkusit soupeře potrápit. Dařilo se to skoro celou 3. čtvrtinu, ale pak už začaly síly docházet. Soupeř navíc vystřídal a do hry pustil své nejlepší hráče, kteří už letos standardně hrají extraligu. Na naše vyčerpané síly už to byl příliš tvrdý oříšek. Poslední čtvrtinu vyhrál Náchod 8:0 a my jsme tak utržili možná až příliš krutou porážku o 9 košů, byť jsme se 3/4 zápasu drželi na remízovém stavu.

V brněnském dresu se v tomto zápase dařilo nejvíc Ondrovi, který skóroval 5x a Zuzce, která připsala 4 koše.

Po dvou kolech 1. ČKL se držíme s 3 výhrami a 1 porážkou na 4. místě tabulky. Velkou kaňkou je zranění Barči Rutarové, která zřejmě letošní sezónu už nenastoupí. Ale příští kolo na začátku prosince nám postaví do cesty nejtěžší soupeře – lídry tabulky z Kolína a Prostějova. Jakýkoliv bodový zisk v tomto kole by našemu týmu určitě slušel.