Dosud nejlepší zápas sehráli brněnští korfbalisté na turnaji Europa Shield v semifinále proti anglickému celku BEC.

Zápas, který začínal velmi brzy ráno, byl možná jedním z nejhezčích duelů celého turnaje. My jsme do něj šli v sestavě: v útoku Štěpánka se Sárou, Peterm a Jirkou, v obraně začínali Martin, Ondra Sládek, Eliška a Lenka.

Od prvních minut byl k vidění velmi napínavý korfbal. Soupeř měl útoky přece jen trochu lépe zorganizované a díky kvalitnímu doksoku měl více zakončení. Ale ani my jsme nehráli špatně a díky výbornému pohybu jsme soupeři hrozili z donášek a střel z krátké vzdálenosti. První poločas byl také plný penaltových hodů, které rozhodčí nařizovali někdy poměrně překvapivě a ne úplně konzistentně. My jsme bohužel první penaltu neproměnili, ale z druhé už Štěpánka srovnala po 6 minutách na 1:1.

BEC byl v úvodním poločase stále o krok napřed, ale až do 12 minuty jsme vždy dokázali na jejich koš pohotově odpovědět. Pak ale série 3 košů v řadě dala do rukou Angličanům komfortní náskok 4 košů. Nám naopak nevycházely ani snadné střely z 2-3 metrů. Proto to byl právě BEC, který do pauzy odcházel spokojenější s vedením 9:5.

Do druhé půle se pokyny zásadně nezměnili, jen víc útočit po křížných náhrách a pohybu za záda obránce. A do poločasu jsme vlétli jako uragán. Během 3 minut jsme zcela smazali náskok soupeře. Zejména Eliška Zieglerová ničila svou soupeřku svojí rychlostí i přesnými zásahy. Ve 25. minutě jsme dokonce šli poprvé do vedení, když donášku proměnila právě Eliška.

Jenže soupeř si vzal timeout a ten jakoby náš rozlet úplně zabrzdil. Po návratu na palubovku přišlo opět naše trápení v útoku, kterého soupeř využil a odskočil na rozdíl 2 košů. My jsme v té chvíli bohužel neproměnili 1-2 snadné šance a anglický tým dobře držel míč v útoku. Přes veškerou snahu se nám nepodařilo skóre vyrovnat a s klaksonem jsme ještě obdrželi definitivní hřebíček do semifinálové rakve.

Porážka 16:13 v krásném dynamickém duelu nás opravdu hodně mrzela, protože jsme k vítězství opravdu neměli daleko.

Nezbývá, než se nachystat dobře na zápas o 3. místo, ve kterém nás čeká náš přemožitel ze skupiny – německý celek Adler Rauxel. Máme jim co vracet.

Koše Brno: Eliška Zieglerová, Štěpánka Jonáková – 4; Peter Bušík – 2; Sára Sahatciu, Lenka Faltýnková, Ondřej Sládek – 1.

Zápasové statistiky a videozáznam