B-týmu se dařilo v lednové předehrávce, ale hned týden nato v sobotu 11. ledna zavítala na turnaj do Kutné Hory a přišlo nečekané klopýtnutí.

Na turnaj, kde se dle postavení týmů v tabulce čekal plný bodový zisk, opět neodcestovalo Béčko kompletní. Kromě tradičně absentujících kluků se družstvo muselo bohužel obejít také bez Marušky Mášové. Na poslední chvíli tak cenný záskok přislíbila Eliška Jonáková-Zieglerová.

KC SPSŠ Tábor x KK Brno B 19:11 (11:4)

Jsou zápasy dobré, jsou zápasy špatné, a pak jsou zápasy s Táborem…

Po pohodové cestě jsme z tribuny krásné kutnohorské haly sledovali souboj Tábora a Kutné Hory, ve kterém překvapivě jasně dominovali domácí. Hosté měli velké problémy v souhře i zakončení. To nás trochu ukolébalo a na Tábor, kterým byl naším prvním soupeřem toho dne, jsme nepostavili nejsilnější sestavu. Nevarovalo nás ani to, že jsme vloni se stejným soupeřem také nečekaně podlehli doma…

Do utkání jsme šli ve čtverkách: Ondra, Marek N., Gabča, Barča D.; Tom, Hýžďa, Terka, Zuzka. Soupeř navíc promíchal sestavu, která v prvním duelu nefungovala a vyšlo to tak nepříjemně, že zkušené hráčky a hráči Tábora totálně eliminovaly většinu našich předností…

Vstup do zápasu i většina jeho průběhu byl mírně řečeno katastrofální. Ondrova čtverka nebyla schopná si po celou 1. čtvrtinu v podstatě ani nahrát, natož vystřeli a trefit aspoň obroučku nebo střelu doskočit. Chyběl pohyb, přesnost, souhra, střela, doskok… prostě chybělo všechno. Obrovské střelecké trápení sedlo na Ondru, který nepotvrdil pozici v TOP5 střelců ligy a za celý zápas ani jednou netrefil do černého. Jen o trochu lépe se na opačné straně dařilo jindy ostrostřelkyni Zuzce, která ze spousty střel v první půli trefila jedinou. Naopak soupeř trefil téměř všechno co zvedl. Předváděl svoji typickou hru, ve které nechyběl pohyb a hlavně velké množství doskoků. Střelbu jsme mu navíc usnadňovali sami mnoha chybami v obraně, včetně těch těžko uvěřitelných v dospělé kategorii, jako jsou výjezdy z obrany s nahrávkami před vlastní koš…

Není tedy divu, že poločasový výsledek činil 11:4 ve prospěch Tábora.

Řekli jsme si, že zkusíme do 2. půle zvednout hlavy a zabojovat ještě o výsledek. Bohužel naši snahu soupeř rezolutně odmítl. Kdykoliv jsme se začali přibližovat na rozdíl 4-5 košů, okamžitě trefil 1 nebo 2 střely a byl zase zpět na koni. Po chvíli snahy přišlo poznání, že s tímto zápasem už nedokážeme nic kloudného udělat a prostřídali jsme všechny hráče z lavičky. Na hřiště tak přišla i Eliška, která hru okamžitě rozproudila, ale ani to nestačilo a nám nezbylo, než se smutně dívat, jak soupeř v klidu udržuje svůj náskok až do konečného hvizdu rozhodčích.

Prohra 19:11 s týmem, který dosud získal pouhé 2 body byla krutým vystřízlivěním.

Střelci Brno: Bušíková 4; Cholava, Zieglerová – 2; Ježek, Němeček, Pospíšil – 1

SK Respo Kutná Hora x KK Brno B 16:23 (9:13)

Ani druhý z duelů, který nás čekal, nebyl tak jednoduchý, jak jsme doufali. Zamíchali jsme sestavou, Terka se přesunula do čtverky k Ondrovi místo Gabči, na druhé straně začali v základu Marek P. a Hýžďa a změny výborně zafungovaly. Celá Ondrova čtveřice oživla, začalo se dařit i střelecky, ale hlavně skvělý zápas odehrála Barča D., která vynikající obranou výrazně eliminovala silnou Anežku Mensovou. A i když nám obě dvojčata Mensových vstřelila dohromady 10 košů, naše střelecká potence tentokrát byla vyšší.

Nicméně dlužno přiznat, že Kutná Hora se prezentovala až nečekaně bojovným a kompaktním výkonem se spoustou pohybu a nápaditých přihrávek, což nám hlavně v první půli dělalo dost problémů. Ale narozdíl od zápasu s Táborem se konečně začalo dařit střelecky i obvyklým tahounům Zuzce a Ondrovi, což velmi napomohlo solidnímu náskoku 4 košů do druhé půle. Nemělo by se ale zapomenout ani na velmi dobré výkony Terky či Marka Němečka, kteří na své zkušenosti a možnosti předvedli velmi dobré představení.

I v ní jsme dál navyšovali rozdíl ve skóre, i když soupeř nadále nepříjemně kousal. Postupně jsme se dostali až na 7bodový odstup a přece jen se nám dýchalo volněji. Do druhého poločasu také nastoupili hráči, kteří v první půli odpočívali a ačkoliv jsme trochu zhoršili úspěšnost zakončení i doskočených míčů, pořád to bohatě stačilo na konečné vítězství 23:16.

Střelci Brno: Bušíková – 8; Fridrich – 6; Dvořáková, Foltýnová, Pospíšil – 2; Němeček, Cholava, Zieglerová – 1. 

Nečekaná ztráta 2 bodů ztráta s Táborem sice byla nepříjemná, ale nakonec nemusí možná tolik mrzet. Díky bodovým ztrátám všech ostatních týmů z čela tabulky se stále držíme v první čtverce, což je pro Béčko i cíl vytyčený pro tuto sezónu.