Předehrávka 5. kola 1. ČKL přinesla v neděli turnaj v Moravském Krumlově, kde část svých domácích zápasů hraje Znojmo. Kromě domácího celku naše Béčko čekala ještě nevyzpytatelná Wroclaw, která se sice potácí na dně tabulky, ale v minulém kole porazila lídra ligy z Náchoda.

Na turnaj jsme odjížděli v trochu neplánované sestavě, protože kromě avizované absence naší nejlepší střelkyně Zuzky Bušíkové, se z různých důvodů omluvili i Filip, Marek P. a Gabča. Jejich místa tak zaujal Míša Hák a Sára Sahatciu.

MS Znojmo B x KK Brno B 9:21 (3:12)

Znojmo tentokrát do svých řad rezervního týmu nepovolalo své extraligové hráče, takže jsme tušili, že bychom mohli mít zápas přece jen trochu snazší. A už první čtvrtina ukázala, že tomu tak bude. Ačkoliv nám zdaleka nepadalo tak, jak bychom si představovali, měli jsme spoustu šancí a vedli snadno 7:0. Ani další průběh a první koše soupeře situaci moc nezkomplikovaly, i když jsme neustále trochu bojovali se správným nastavením útoku tak, abychom znemožnili soupeři snadné doskakování našich střel. Dařilo se střelecky tentokrát Míšovi Hákovi a ve druhé čtverce chybějící střelkyni Zuzku zcela plnohodnotně nahradila Sára. Poločas 3:12 dával najevo, že vítězství by nám nemělo uniknout.

Do druhé půlky nastoupili všichni náhradníci a trochu víc jsme se začali trápit v útoku. Do zakončení jsme se sice dostávali, ale ještě méně než v první půli fungoval doskok. Navíc si někteří tradiční střelci trochu vybrali špatný den. Soupeř se celou dobu držel někde na odstupu 8-10 košů, lépe se pohyboval a přidal několik pěkných a hlavně přesných střel. Až v úplném závěru jsme náskok ještě trochu navýšili, až na konečných 9:21.

Střelci Brno: Sahatciu – 6; Mášová, Fridrich – 4; Hák – 3; Dvořáková – 2; Foltýnová, Ježek – 1; Hýžďal, Cholava, Němeček, Krejčiříková – 0.

SC Defenders Wroclaw x KK Brno B 13:19 (5:12)

Tušili jsme, že soupeř tentokrát bude víc kousat, ostatně v minulém kole dokázal porazit silný tým Náchoda. Nenechali jsme tedy nic náhodě a bojovali jako lvi. Wroclaw se opět prezentovala poměrně tvrdou, ale korektní hrou. Soupeř s námi v první čtvrtině ještě držel krok, ale po 15 minutách jsme se „urvali“ nejdříve na 4 koše a následně dokonce až na poločasový rozdíl 7 košů. Střelecké síly se rozložily solidně mezi téměř všechny brněnské hráče na hřišti.

Do druhé půle jsme chtěli vstoupit razantně a minimálně si udržet náskok, abychom v klidu mohli prostřídat. Opak byl pravdou, po 2 sporných situacích v našem útoku a soupeřových snadných střelách jsme místo navýšení vedení najednou měli už jen čtyřbodový náskok a hra v útoku poměrně skřípala. Bohužel některé zákroky ve hře nepřesně hodnotili rozhodčí, kteří dokonce k údivu většiny brněnských i polských hráčů Ondrovi udělili v poměrně nečekaném momentu žlutou kartu za údajné komentáře k výrokům rozhodčích. Bohužel moc nepomohly ani penalty, když 2 ze 3 neproměnil Ondra. Ale postupně se nám podařilo opět trochu odskočit na komfortních 6-7 košů a posledních pár minut zápasu už se dohrávalo v lehčím přátelském tempu.

Konečné skóre 13:19 v náš prospěch znamenalo příjemný bodový zisk a opětovné přiblížení se čelu tabulky.

Střelci Brno: Sahatciu – 5; Fridrich – 4; Foltýnová, Mášová, Cholava, Ježek – 2; Hýžďal, Dvořáková, Hák – 1.