V sobotu 11. ledna cestovali naši starší žáci do nedalekého Moravského Krumlova, aby změřili síly s vedoucími družstvy Ligy starších žáků z Prostějova a Znojma. Jak to celé vypadalo píše hráč našeho A družstva Sam Franzki.

Do obou zápasů jsme nastupovali s tím, že to budou vyrovnané souboje a že musíme odvést dobrou týmovou práci, abychom uspěli co nejlépe. První zápas proti Znojmu byl ze začátku vyrovnaný, vždy vedl jeden tým maximálně o 1 koš. V druhém poločase jsme dokázali vytvořit náskok dvou košů a ten jsme si drželi až skoro do konce, kdy jsme náskok zvýšili ještě o jeden koš a poslední minutu jsme naše tříkošové vedení jen drželi. Dost nám v tomto zápase pomohla naše obrana, protože jsme věděli, na které hráče si dát pozor a jak je bránit, aby měli skórování co nejtěžší. Měli jsme občas vyhrocené chvilky, ale zachovávali jsme chladnou hlavu a naše psychika hrála v celém zápase určitě velkou roli, protože na Znojmu bylo poznat, že jsou nervózní, takže byli zbrklí. Ostatně to se občas stává i nám, že z nervozity některé věci zbytečně uspěcháme.

KK Brno A – MS YMCA Znojmo 16:13 (poločas 8:7)
Střelci Brna: Martin Němeček 6 košů, Dominik Čarvaš 4, Sam Franzki 2, Vojta Holík 2, Verča Čarvašová 1, Zuzka Herbstová 1.

Druhý zápas s Prostějovem byl ještě vyrovnanější, některým to přestalo padat oproti prvnímu zápasu, takže jsme museli udělat pár změn v útoku, které naštěstí fungovaly, takže nám protivníci neutekli. Celý zápas vypadal tak, že vždy jeden tým dal koš a ten druhý na to odpověděl také košem, tudíž to bylo vážně o nervy. Stalo se pár chyb, za které jsme byli potrestáni penaltami, které se podařily protivníkům proměnit. Ke konci si z našich chyb soupeř vybudoval dvoukošový náskok a ten se Prostějovu bohužel podařilo udržet až do konce.

KK Brno A – SK RG Prostějov 12:14 (poločas 6:5)
Střelci Brna:
Zuzka Herbstová 4 koše, Vojta Holík 3, Dominik Čarvaš 2, Verča Čarvašová 1, Martin Němeček 1, Sofča Vojnová 1.

Z mého pohledu byly oba zápasy povedené a bylo vidět, že jsme opravdu fungovali jako tým. I z pohledu fanoušků, kteří nás přijeli podpořit z Brna, to byly moc pěkné zápasy s hodně koši a jejich podpora celému týmu pomohla.

Své zápasy samozřejmě absolvovalo i Béčko starších žáků. Proti jasným favoritům na boj o titul se hráči Béčka poprali o co nejlepší výsledek hlavně proto, že neměli co ztratit. Výsledky byly proto přijatelné a především o poznání lepší než z 1.kola v Brně, kde byl rozdíl ve skóre mnohem vyšší.

KK Brno B – SK RG Prostějov 3:18 (poločas 1:9)
Střelci Brna: Anička Fábková 1 koš, Vojta Kalášek 1, Natka Pařilová 1.

KK Brno B – MS YMCA Znojmo 5:19 (poločas 3:9)
Střelci Brna: Marťa Dostálová 1 koš, Anička Fábková 1, Lukáš Holík 1, Natka Pařilová 1, Venda Prichzi 1.

Velký dík za toto kolo patří trenérce dorostu Petře Škrobové, která tým úspěšně vedla při absenci trenéra Petera. Také děkujeme rodičům, kteří s našimi hráči cestovali do Moravského Krumlova.