V sobotu 8.2. se konalo 7. kolo České dorostenecké extraligy. Nás čekalo utkání s týmy Náchoda a Znojma. Pro Znojmo bylo toto kolo důležité, protože měli ještě šanci dostat se mezi první čtyři týmy tabulky, o poslední postupové místo bojovali se Slovenským výběrem, se kterým prohráli 18:13. Proto jsme čekali, že zápas s Jihomoravany bude vyhrocený a nebude jednoduchý.

Brno – Náchod 21:8 (9:2)
Zápas s Náchodem byl jednoznačnější i proto, že během předešlého zápasu se jim zranil Mikuláš Martinec, takže dohrávali v 7 hráčích. Nastoupili jsme v sestavě: Marek, Ondra, Anička Literová, Verča. Na trojici náchodských se postavili Adam s Míšou, Sárou a Zuzkou. Začátek zápasu působil trochu nervózně, hlavně pro kluky proti náchodské trojici. Během pár útoků se kluci sehráli a neměli se Štěpánem Vedralem velké problémy. Zbytek prvního poločasu nepřinesl žádné větší drama, skóre se zastavilo na 9:2.
Na druhý poločas trenéři vystřídali. Se zvyšováním skóre jsme opět začali my, ale trochu méně se nám už dařilo v obraně, soupeř začal trochu vzdorovat, nechtěl se vzdát lacině. Střelecky se nám však dařilo, dokázali jsme i těžit z faulů, které vznikaly tlakem do koše. Zbytek zápasu už žádná překvapení nepřinesl. Konečný stav tedy 21:8
Střelci Brno: Verča 4; Marek, Martin, Sára 3; Vojta, Adam, Dominik 2; Míša, Anička Literová 1.

Brno – Znojmo 16:13 (12:8)
Po zápasové přestávce jsme naskočili do útoku Anička Literová, Verča, Martin a Marek. Do obrany Sára, Anička Drobníková, Adam a Míša. Věděli jsme, že bylo třeba se zaměřit na bratry Toufary. Oba dva jsou na nejvyšších pozicích tabulky střelců. Bylo třeba si na ně dát pozor, soupeř totiž nemá až tolik jiných zbraní, kterými by nás mohl zaskočit a překvapit. Střelecky se dařilo oběma týmům. Začátek zápasu byla přetahovaná vždy o pár košů, až o poločase se nám podařilo odskočit na 12:8. Trenéři Kuba Máša a Peťa Škrobová na nás znovu a mnohem více apelovali, abychom nepolevili. Začali jsme být trochu nervózní. Třetí čtvrtina byla na obě strany vyrovnaná, košů moc nenapadalo, soupeř se však trochu více přibližil našemu skóre. V poslední čtvrtině byla vidět na všech hráčích nervozita, což vedlo k vetšímu důrazu hráčů, z čehož plynulo více faulů na obou stranách. Pár minut před koncem nám spadlo pár šťatných střel, a podařilo se nám skórovat i z volných hodů. Znojemští věděli, že jde do tuhého. Emoce začaly pracovat i mimo palubovku, kde se vyskytly rozepře mezi Kubou Mášou a trenérkou Znojma, které museli krotit rozhodčí. Času už moc nezbývalo, i přesto jsme však dostali ještě dva koše z dálky od Jana Toufara. Ty však na tom, kdo získá body, už nic nezměnily.
Střelci Brno: Sára 6; Anička Literová, Adam 3; Marek, Martin, Anička Drobníková, Verča 1.

Dokázali jsme tedy na domácí palubovce získat všechny 4 body. Nyní se držíme stále na prvním místě tabulky s 26 body. S 20 body je na druhém místě Prostějov, na třetím České Budějovice. Čtvrtý je Slovenský výběr s 16 body. Čekají nás ještě 2 kola, obě se budou konat v Brně. Všechny čtyři týmy jsou velmi vyrovnané, a pozice v tabulce se ještě mohou změnit. Přijdťe nás tedy podpořit 29.2. proti týmům Českých Budějovic a Slovenského výběru v hale v Maloměřicích.