V neděli 8.3. ukončili naši dorostenci své bojování v základní části. A po vzoru svých extraligových kolegů vítězně. Obsadili tak první místo v tabulce a do play-off by měli jít z nejvýhodnější pozice.

První zápas proti pořádajícímu týmu z Nového Lískovce se však příliš nepodobal blížícímu se play – off. Soupeř nastoupil pouze v 7 hráčích (scházelo jim děvče) a navíc týmu chyběla reprezentantka Nela Kubů, o kterou se Lískovec celou sezónu opíral. Utkání mělo od začátku jasný průběh. Naši dorostenci měli navrch a trenéři zvládli prostřídat tak, aby si každý hráč minimálně jednu čtvrtinu odpočinul a sesbíral síly na další zápas. Koše, které jsme dostali, byly trestem za chyby pod košem, kterých soupeř zvládl dobře využít. Ve druhém poločase jsme se však na práci pod košem více soustředili a soupeř už žádný koš nepřidal. Střelecky se prosadila většina našeho týmu a zápas pak skončil jasně 24:4.

KK Brno – KK Brno-Nový Lískovec 24:4 (poločas 14:4)
Sestava Brna: Sára 7 košů, Marek 5, Martin 4, Zuzka 2, Anička L. 2, Adam 2, Michal 1, Dominik 1, Verča, Anička D., Sam, Vojta, Kája.

Druhý zápas naopak připomínal vyřazovací boje. Každý chtěl základní část ukončit výhrou a zápas podle toho i vypadal. Oba týmy trestaly chyby v obraně jednoduchými koši a snažily se strhnout skóre na svoji stranu, což se v poločase povedlo našim dorostencům a do šaten odcházeli za stavu 9:5. Zápas pokračoval a jak to u vyrovnaných duelů bývá, někteří hráči i trenéři neudrželi své nervy na uzdě, ale obě rozhodčí si vývoj zápasu pohlídaly a zápas se dohrál bez udělení jediné karty. V závěru šlo o bitvu obran, ze které vyšli šťastnější naši dorostenci a zvítězili 12:11. Opět se střelecky prosadila větší část družstva. Za zmínku také stojí několik neproměněných penalt, což je ale v Brně už snad zvykem.

KK Brno – SK RG Prostějov 12:11 (poločas 9:5)
Sestava Brna: Adam 3 koše, Sára 2, Anička L. 2, Anička D. 1, Verča 1, Vojta 1, Michal 1, Marek, Sam, Dominik, Martin, Zuzka.

Do vyřazovacích bojů tedy naši dorostenci vstupují z první pozice a v semifinále by měli změřit síly se slovenským výběrem. Sledují však bedlivě dění a opatření proti koronaviru, která by mohla minimálně složení této semifinálové dvojice narušit. Ať už nastoupí proti jakémukoliv soupeři, tým prošel play-off v loňské sezóně v téměř stejném složení a tuší co je čeká. Změnilo se trenérské duo, ale oba trenéři mají zkušeností z vyřazovacích bojů na rozdávání, ať už z pozice hráče, či z lavičky. Ale nelze nic předvídat, každé play-off je jiné. První zápas by měli dorostenci odehrát 29. března.