O výjezdu na turnaj ve slovenské Nitře se s námi podělila hráčka dorosteneckého družstva Veronika Čarvašová.

Náš tým se vydal do Nitry už v pátek po poledni. Jelo
se ve třech autech. Po příjezdu jsme se ubytovali a šli jsme probádat krásu Nitry, konkrétně Nitrianský hrad, ze kterého je nádherný výhled na celou Nitru. Byli jsme se projít i po náměstí, většina z nás si dala výbornou zmrzlinu a někteří si dali kafčo. Viděli jsme i synagogu nedaleko centra Nitry, Pribinův meč na pěší zóně u divadla, kostel sv. Ladislava, sochu papeže Jana Pavla II., nitrianský vrch Zobor a další… Ke konci dne jsme pak šli na večeři do restaurace Hofferka, kde nám moc chutnalo.

V sobotu ráno jsme po snídani vyrazili na turnaj, kde jsme hráli 4 zápasy ve skupině. Konkrétně se Znojmem, Kutnou Horou, Náchodem a Prievidzou.

Brno – Znojmo:
První zápas jsme odehráli se Znojmem, který přijel s hráči B týmu, doplněný staršími žáky.
Do útoku proti Znojmu nastoupili: Anička L., Zuzka, Martin Pelíšek a Míša. A do obrany Sára, Anička D., Marek a Jirka. První koš turnaje za Brno ze střely za košem dal Martin. Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou, a proto po poločase náš trenér Peter prostřídal obě čtyřky, aby si zahráli všichni. Takže se do hry dostali i Vendy s Verčou a Adam s Dominikem. Proti Znojmu jsme zaslouženě vyhráli 6:1.

Brno – Kutná Hora:
Druhý zápas jsme hráli s Kutnou Horou, doplněným Markem Štěpánkem.
Proti KH do útoku nastoupili: Sára, Anička D., Martin a Míša, do obrany Vendy s Verčou, Adamem a s Dominikem.
První koš v zápase dala Kutná Hora, ale během chvíle se po jedné akci zranila jedna ze sester Mensových. Do prvního poločasu Kutná Hora vedla 4:2, ale my jsme se nenechali zahanbit a druhý poločas jsme vyhráli 4:0. Proti KH jsme si to vyhráli charakterem, krásnou týmovou hrou a typickou brněnskou obranou. Konečný výsledek 6:4 v náš prospěch.

Brno – Náchod:
Třetí zápas jsme odehráli s Náchodem, můžeme říct s extraligovým týmem.
Do útoku šla čtyřka: Anička L., Zuzka, Marek, Jirka, do obrany Vendy s Verčou, Adamem a s Dominikem. Přes poločas Peter vystřídal Sáru za Zuzku a Míšu za Dominika.
Proti Náchodu jsme si průběh celého zápasu jistili my. A pak v průběhu druhého poločasu šla Anička D. za Verču a Martin za Adama. Opět týmovým výkonem jsme si došli pro výhru 6:3.

Brno – Prievidza:
Čtvrtý a poslední zápas dne jsme hráli proti SKK Dolphins Prievidza.
Do tohohle zápasu jsme nastoupili poněkud lacině, protože jsme si řekli, že už o nic nejde, protože i tak jsme měli už jisté první místo ve skupině. Proto jsme si tenhle zápas chtěli hlavně užít. Od začátku zápasu foukal vítr, který nám znepříjemňoval střely. Ke konci zápasu přišel do hry i slovenský odchovanec Peter Bušík. Peťa chtěl speciálně bránit jeho nejlepšího kamaráda Fraza a dát mu koš, ale vítr mu nebyl moc nápomocný.
Konečný výsledek 4:6 v náš neprospěch.

Po dopoledním sluníčku přišel silný vítr, který místy i shazoval koše. Počasí bylo proti, aby se dohrály všechny sobotní zápasy. Šest klubů z deseti hlasovalo pro ukončení seniorského turnaje po základních skupinách. Pořadí se tedy určilo podle dosud odehraných zápasů. Když už se nedohrála sezóna, tak si počasí řeklo, že se nedohraje ani sobotní turnaj v Nitře .

Celkové pořadí ve skupinách:
Skupina A
1. SK RG Prostějov
2. VKC Kolín
3. Kékvölgy SE
4. KC ZŠ Šenov
5. KK SPU Nitra

Skupina B
1. KK Brno
2. SK Respo Kutná Hora
3. Modří Sloni YMCA Znojmo
4. SK Plhov Náchod
5. SKK Dolphins Prievidza

Celkové srovnání bylo z porovnání obou tabulek. O umístění rozhodlo vyšší postavení v tabulce, vyšší počet bodů, případně skóre.
I kdybychom Prievidzu porazili, tak bychom museli zvítězit o 8 košů, abychom byli celkově v turnaji první a „porazili“ Prostějov.

Celkové pořadí v sobotním turnaji:
1. SK RG Prostějov
2. KK Brno
3. VKC Kolín
4. SK Respo Kutná Hora
5. Modří Sloni YMCA Znojmo
6. Kékvölgy SE
7. KC ZŠ Šenov
8. SK Plhov Náchod
9. SKK Dolphins Prievidza
10. KK SPU Nitra

I přes celosvětový problém s koronavirem se turnaje zúčastnilo 12 klubů ze tří zemí (Slovensko, Česká republika, Maďarsko).

Po turnaji jsme šli na večeři do italské restaurace Moretti. V sobotu byla
naplánována i párty, kterou jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít.
Po sobotním turnaji na umělé trávě, jsme se v neděli dopoledne přesunuli na Letné kúpalisko, kde se hrál beachkorfbal 4, takže jsme se vylosovali do dvou brněnských družstev. Na nedělní beach turnaj se přihlásilo 15 týmů, které byly rozděleny do třech skupin po pěti týmech.

Brno A: Sára, Anička L., Verča, Míša, Dominik, Martin
Tým A měl ve skupině C: Náchod, Kékvölgy B, Nitru C a Kolín.
Výsledky:
Brno – Nitra C 11:2, Brno – Náchod 9:8, Brno – Kékvölgy B 9:9, Brno – Kolín 9:10
Brno A skončilo ve své skupině na 2.místě a těsně nepostoupilo do finálové skupiny. Celkově tedy obsadilo 4.-6. místo.

Brno B: Vendy, Anička D., Zuzka, Marek, Jirka, Adam a Peter
Tým B měl ve skupině A: Kutnou Horu B, Znojmo, Šenov a Nitru A.
Výsledky:
Brno – KH 2:13, Brno – Znojmo 4:11, Brno – Nitra A 9:5, Brno – Šenov 8:6
Brno B skončilo ve své skupině až na 3.místě a celkově obsadilo 7.-9. místo.

Po našich zápasech jsme využili koupaliště a šli jsme pak ještě na chvíli do vody. Na nedělním beachkorfbalovém turnaji se ve finále střetl Prostějov s Kolínem, kde Prostějov vyhrál 10:4 nad Kolínem.

Tímhle bych chtěla poděkovat celému týmu za skvělé a týmové výkony. Můžu říct, že jsme si víkend plný korfbalu moc užili, bavili se a pořádně si zahráli.