Hráči Brna vstupovali do zápasového dne s vědomím, že před týdnem v Prostějově tamější tým porazili, tudíž je v semifinálové sérii hrané na dvě vítězná utkání dělí už jen jeden krok od finále.

V prvním zápase však do zápasu vstoupili trochu nervózně, Prostějovští měli od začátku více šancí a postupně se dostali až do vedení 4:8. To donutilo trenéra Jakuba Mášu k prostřídání, které se rychle projevilo, když jeho svěřenci dokázali ještě do poločasu snížit na 7:8. Ve třetí čtvrtině se družstva přetahovala o každý koš, avšak Prostějov se stále držel v mírném vedení. Do poslední čtvrtiny se vstupovalo za stavu 12:13 v neprospěch domácího týmu, ale bohužel útočící čtveřici hráčů z Brna nešlo vstřelit srovnávací koš, soupeř poté odskočil na 12:14, Brňané už potom stihli pouze snížit na 13:14 a za tohoto výsledku zápas i přes velkou snahu domácích o vyrovnání skončil.

Brno : Prostějov – 13:14 (7:8)

Střelci Brna: Zuzka Herbstová a Lukáš Holík 3, Martin a Áďa Němečkovi 2, Vojta Holík, Sofka Vojnová a Verča Čarvašová – všichni 1.

Stav série byl tedy vyrovnaný – 1:1.

Bylo tak jasné, že o postupujícím do finále rozhodne poslední zápas. Trenérské duo domácích Máša-Dvořáková udělalo před zápasem pár změn v sestavě, jež hlavně v úvodu rozhodujícího klání zabraly – domácí na soupeře “vlétli” a po první čtvrtině po dobrém výkonu vedli 4:0. Soupeři se navíc již v úvodu zranil nejlepší hráč Valenta, což sice dostalo hráče Brna do mírné výhody, avšak v druhé čtvrtině dokázali hosté vyrovnat stav utkání z 5:0 na 5:5, což bylo následně i poločasové skóre. Ve třetí čtvrtině pokračovala napínavá podívaná, když po jejím konci bylo skóre 8:7 pro domácí. V závěrečné desetiminutovce vrcholil trvalý tlak domácích, kteří byli prakticky celý zápas neustále v mírném vedení. Ke konci si navíc před vynikajícími diváky vybudovali rozhodující náskok, jenž dokázali udržet až do konce a zaslouženě vyhráli.

Brno : Prostějov – 12:8 (5:5)

Střelci Brna: Jirka Kohl a Verča Čarvašová 3, Vojta Holík a Natka Pařilová 2, Lukáš Holík a Sofka Vojnová 1.

Žluté karty: Šnévajs (trenér) a Novák – oba Prostějov

Výsledek tohoto zápasu znamená jediné – brněnští dorostenci postoupili do finále, které se koná příští sobotu 7. května od 11:30 ve Sportovní hale ve Znojmě. Chtěl bych Vás jménem celého týmu všechny na toto utkání pozvat, budeme Vás opravdu potřebovat!

Autor článku: Vojtěch Holík