V nedělním vypjatém semifinálovém utkání České korfbalové extraligy porazil Korfbal klub Brno tým SK RG Prostějov 24:18 (12:11). Zajistil si tak místo ve finále nejvyšší české soutěže. To se odehraje v brněnské hale Vodova v sobotu 29. dubna, kdy změří síly s vítězným týmem základní části Českými Budějovicemi.

Zaplněná brněnská sportovní hala v Maloměřicích byla v neděli 16. dubna svědkem strhujícího souboje mezi celky KK Brno a SK RG Prostějov. Oba týmy svedly vyrovnaný souboj, do kterého vstoupilo výrazně lépe hanácké družstvo. To již po pár minutách vedlo 0:3. Až poté přišlo první úspěšné skórování Brna. Většinu prvního poločasu si udržoval vedení prostějovský celek, kdy teprve 7 minut před koncem první půle zvládlo KK Brno vyrovnat a následně se ujalo vedení. Do šaten se týmy rozešly za stavu 12:11.

Druhý poločas začal mnoha nepřesnostmi na obou stranách, kdy až po třech minutách zvládl prostějovský tým vyrovnat na 12:12. Obě družstva se následně přetahovala o vedení. Diváci pak viděli poslední vyrovnání na stav 16:16. Výrazně lepší koncovku zápasu pak předvedlo Brno, kdy skóroval hned osmkrát, naopak obdrželo koše pouze 2.

Nakonec tedy tým KK Brno porazil SK RG Prostějov 24:18. Na prostějovský tým tak zbyly pouze bronzové medaile ze soutěžního ročníku 2022/2023. Naopak brněnský tým čeká účast na STEEL MONT UNI Finále korfbalu 2023, kdy se o titul Mistra České republiky utkají s celkem KCC Sokol České Budějovice.

Střelci:
KK Brno: Bušík 6, Skála 5, Zieglerová 5, Sahatciu 3, Čarvašová 1, Holík 1, Jemelíková 1, Skálová 1, Ziegler 1, Herbstová, Krajč, Lorenz.
SK RG Prostějov: Galíček 4, Faltýnková 3, Šnajdr 3, Kubů 3, Tichý 2, Valenta 2, Zikmundová 1, Buriánek, Křížková, Lešanská, Lorencová.

STEEL MONT UNI Finále korfbalu 2023 se bude konat v sobotu 29. dubna v brněnské hale Vodova. K vidění bude hned trojice zápasů. Nejprve v 10:00 ve finále České dorostenecké korfbalové ligy vyzve domácí Brno vítěze semifinále Znojmo nebo Prostějov. Následně ve 12:00 ve finále 1. České korfbalové ligy změří síly “B” týmy Znojma a Prostějova. A celý den završí velké finále České korfbalové extraligy právě mezi Brnem a Českými Budějovicemi.