Mistrovství světa v korfbalu na Tchaj-wanu již přineslo první výsledky a my přinášíme seznámení s našimi reprezentanty. A co na sebe prozradili Eliška Zieglerová, Vendy Jemelíková, Sára Sahatciu a Vojta Holík? 

Eliška Zieglerová

Korfbal jsem začala hrát v roce 1997 (takže mě drží už 24 let), když mě moje kamarádka pozvala na trénink s tím, že si tento sport musím zkusit, že mě určitě bude bavit a měla pravdu, protože mě baví do teď. Zaujal mě i díky kolektivu, který v Brně byl a je stále super. Současně s korfbalem jsem dělala také atletiku, s kterou jsme právě díky nekolektivnímu přístupu na střední škole skončila a zůstala u korfbalu. Hra mě baví naprosto na každém postu, ať hraju jako střelec, pod košem nebo v obraně, ale asi jako každý hráč jsem ráda, když vyhrajeme zápas. Klubové úspěchy – 3. místo na EuropaShieldu v Lisabonu v roce 2018, 3 x titul ČKE.

Za reprezentační družstvo jsem začala hrát v 16 letech. Začátky jsem si užívala hlavně tím, že jsme hodně cestovali a poznávala jsem nová místa. Nejlepší umístění mám z MS 2007 v Brně, kde jsme skončili na 3. místě, ale nejvíce si cením 3. místa v roce 2010 na ME v Rotterdamu. To byl nezapomenutelný zážitek, zejména co se týče divácké kulisy.

Už v juniorském věku jsem začala trénovat děti, kdy jsem prostě chtěla pomáhat sportu, který mám ráda, a v době kdy byla potřeba každá pomocná ruka, což mi u současné generace tak trochu chybí. Pokud se jedná o úspěchy, trénovala jsem hlavně ty nejmladší kategorie, kdy bylo pro mě nejdůležitější, že se děti korfbalem baví a výsledy jsou na druhé koleji. Takže beru jako úspěch to, že jsem děti u korfbalu dokázala udržet a hlavně, že se na tréninky těšily.

Vendy Jemelíková

Vendy začala hrát korfbal v 6. třídě na ZŠ Laštůvkova Brno pod vedením Jakuba Máši. V brněnském korfbalovém klubu pravidelně nastupuje za A-tým. S reprezentací začala od kategorie U16 přes U19 a U21 až po seniorskou reprezentaci. V seniorce působí od roku 2018 a tohle je po MS 2019 v Durbanu (JAR) pro ni již druhé seniorské MS .

Sára Sahatciu

Sára začala s korfbalem před 11 lety na ZŠ Bosonožská, kde ji trénovala její nynější spoluhráčka a nejnejka Eliška Zieglerová.
U nás v Brně pravidelně nastupuje za extraligový A-tým a po 2 veleúspěšných sezónách u starších žáků, bude letos po boku Máši připravovat dorostence k obhajobě titulu.

Také už druhou sezónu působí jako asistentka trenéra Konečného u reprezentace U19.

S reprezentací začala v kategorii U17 (U15 tehdy nebyla) a od té doby se zúčastnila všech turnajů kategorií U17, U19, U21 a od roku 2021 je členkou seniorské reprezentace, se kterou vloni v létě podívala na Světové hry v USA. MS na Taiwanu je pro Sáru prvním MS a snad né posledním

Vojta Holík

Vojta začal hrát korfbal ve svých osmi letech, ve třetí třídě na ZŠ Pastviny v Komíně, a to díky ukázkám korfbalu na škole od trenérů z našeho klubu. Od té doby se zúčastnil mnoha akcí v reprezentačních kategoriích U15, U17, U19 a U21. Tato akce je pro něj vůbec prvním turnajem v seniorské reprezentaci.