Jako první brněnský tým zasáhl do bojů v této sezoně tým mladších žáků a nevedl si vůbec špatně. Po letošní obměně takřka celého týmu jsme měli trochu strach jak se nováčci popasují se zápasy ve vyšší kategorii, ale hned první minuty nám ukázaly, že se nemáme čeho bát.

Ale začněme od začátku. V sobotu 14. října jsme po letní přestávce zamířili do Žebětína, kde se nehrál standardní brněnský turnaj, ale již při příchodu nás očekávali hráčky a hráči prostějovského béčka a všichni jsme se těšili na první zápas sezony v republikové soutěži. A jako třetí do party přijely holky a kluci z Kozlovic.

Po rozcvičení a tradičním pokřiku „čudliky budliky“ jsme pozdravili soupeře a šli na to. Po mírně nervózním začátku a několika nepřesnostech na obou stranách, se začala projevovat přece jen trochu větší herní zkušenost našich hráčů a zaslouženě jsme šli do vedení. I přes několik neproměněných šancí se nám v průběhu prvního poločasu podařilo dát čtyři koše a mohli jsme spokojeně odejít do šaten. Do druhého poločasu jsme obměnili sestavu, ale i přes velkou snahu se nám ve druhé polovině nepodařilo skórovat. Naštěstí v obraně jsme podali takřka bezchybný výkon a soupeř z Prostějova na tom byl stejně jako my. A první výhra sezony byla v kapse – výhra hubená, ale počítá se – 4:0.

Druhý zápas nás čekal podstatně těžší soupeř – Kozlovice. Po vyrovnaném začátku, a bohužel několika neproměněných šancích, začali kozlovičtí pomalu navyšovat náskok až na poločasových 5:1. I přes tento nepříznivý výsledek byla hra našich děcek pohledná a v mnoha případech chyběl jen kousíček, aby nezůstalo jen u jednoho koše. Do druhé půlky jsme opět prostřídali a začali jsme perfektně. Po několika minutách jsme se dostali na rozdíl dvou košů, ale soupeř nenechal nic náhodě a v závěru zápasu navýšil své vedení na konečných 7:3.

Hned po tomto zápase jsme nastoupili k druhému utkání s béčkem Prostějova a začátek byl hrozivý – zbrklost, nepřesné nahrávky, chyby v obraně. Měli jsme velké štěstí, že tyto chyby soupeř nepotrestal a my jsme se mohli uklidnit a po několika pěkných akcích vyhráli poločas 7:3. Ve druhé půlce jsme po tradičním střídání pokračovali v pěkném korfbalu a pohodlně jsem si došli pro konečný výsledek 11:5.

Foto: BRIng

Poslední zápas dne s Kozlovicemi se nám moc nevydařil, ale to se stává i zkušenějším týmům (a vím o čem mluvím 🙂 Po poločase 0:7 jsme nehodili flintu do žita, ale stačilo to jen na dva košíky a konečný výsledek 2:11.

Pokud bychom s Markem měli zhodnotit dnešní den, tak z velké části jsme spokojeni s předvedenou hrou (i když chybičky jsou a není jich málo) a s tím, že se všichni hráči dostali do hry a snažili se podat svůj nejlepší výkon. Pro mnohé to bylo i o získávání zkušeností, které snad prodají na nadcházejících turnajích.

Na závěr bych rád poděkoval všem rodičům, kteří nám vytvořili krásné prostředí, všem pomocníkům u stolku a časomíry, rozhodčím a v neposlední řadě našim partnerům – firmě INA SPORT, která nás obléká do sportovního oblečení značky HUMMEL a firmě STEEL MONT UNI, která věnovala sponzorský dar na rozvoj naší mládeže.

-VaK-