V neděli 15. 10. vstoupily do soutěže i týmy starších žáků. Stejně jako v minulé sezoně bojujeme na třech frontách a po loňském titulu máme zase ty nejvyšší ambice. Již první kolo ale ukázalo, že boj o titul nebude nic lehkého a možná se dočkáme překvapení, protože podle prvních výsledků a předvedené hry může kartami zamíchat nováček soutěže z Kozlovic.

Áčko: ach to proměňování šancí …

V neděli 15.10. se naše áčko utkalo na prostějovské reálce s týmy Prostějova „A“ a Koblova. První zápas byl proti Koblovu, který minulou sezonu skončil na třetím místě a určitě chtěl naše mladé svěřence potrápit. Ze začátku byla poznat nervozita na obou stranách, když první poločas skončil pouze 2:3 z našeho pohledu. V poločase udělal trenér Peter Bušík dvě důležitá střídání a bylo to hned vidět. Ve třetí čtvrtině se naše hra výrazně zlepšila, když jsme po pár minutách dokázali obrátit skóre na 4:3 a vytvořit si rozhodující náskok, který už naši hráči uhájili. Výsledek zápasu nakonec skončil 8:5 (2:3).

Druhý zápas byl proti loňskému finalistovi a to proti Prostějovu. Hned v úvodu se Prostějov dostal do mírného vedení, které se našim hráčům velmi těžko dotahovalo a přes mnoho nepřesných přihrávek a velkou nepřesnost střel, bylo po poločase skóre 3:6. Ve druhém poločase pokračovalo střelecké trápení, kdy se nám nepodařilo vstřelit více než pět tutových šancí a proto naši hráči dokázali dát do konce zápasu pouze 5 košů a po konci zápasu na světelné tabuli byl stav 8:14.

Na závěr můžeme říct, že to od našich hráčů nebyly vůbec špatné výkony a určitě je mnoho věcí, které je potřeba zlepšit.

– Lukáš Holík – 

Béčko: podrobnosti přineseme co nevidět

Céčko: 4 body jako odměna za bojovnost

V neděli 15.10. ráno začala pro mnohé hráče týmu C starších žáků jejich první sezóna za tuto věkovou kategorii a to ve 2.lize. Sešli jsme se na domácí palubovce na Tauferových kolejích, kterou hráči dobře znají z tréninků, což jsme mohli do prvních zápasů brát jako výhodu.

První zápas dne jsme hráli proti KCL Kostelec na Hané. V základní sestavě nastoupili Kryštof Cholava, Áda Telecký, Vítek Jokl, Tom Andrášek, Monča Ráčková, Denča Topinková, Natali Knápková a kapitánka týmu Julča Sotolářová. Hned v úvodu zápasu jsme na soupeře vlítli a v poločase tak na světelné tabuli svítilo skóre 5:1, díky tomu jsme mohli jako trenéři proměňovat sestavu a dát tak šanci všem hráčům z lavičky, kteří ve hře pokračovali stejně dobře a vyhráli jsme 11:2. Tento zápas byl skvělý na rozehrání, ale především na zvyknutí si na hru se shotclockem, který je pro většinu hráčů nový a může být obtížné se s ním vypořádat.

Druhý zápas byl však naprosto jiný, oproti pomalejšímu tempu hry a pohodlné atmosféře prvního zápasu, se zápas proti Náchodu odvíjel v rychlému tempu a napětí velmi vyrovnaně. Náchod je pro naše hráče velký rival již z kategorie mladších žáků, proto hlavní pokyn zněl hrát v klidu naši hru a nenechat se rozhodit. Základní sestava se trochu pozměnila, opět začínali Áda, Vítek, Monča a Julča a doplnili je Kuba Caha, Dan Kuřitka, Linda Šikulová a Valča Holíková. Do zápasu jsme vstoupili úvodním košem, avšak vedení se konstantě přelévalo z jedné strany na tu druhou a poločas byl vyrovnaný 5:5. Takto zápas pokračoval až do stavu 8:8 asi pět minut před koncem, ale dvěma přesnými zakončeními jsme zvládli vyhrát 10:8.

Hráči odehráli dva zápasy plné týmové hry, dobré obrany a přesných zakončení jako úžasný úvod do sezóny. Nejlepším střelcem tohoto kola byl Áda s šesti vstřelenými koši.

– Zuzka Herbstová –