Ve stínu mistrovství světa na Tchaj-wanu vstoupil v neděli 22. 10. „B“ tým brněnského Korfbal klubu do nové sezóny 2023/2024. Zápasy na venkovní půdě tradičního korfbalového města Kolína se konaly v krásné nové sportovní hale na Borkách.

V dopoledním zápase čekal brněnské béčko soupeř z Kutné Hory. Přesto, že papírové předpoklady slibovaly vyrovnaný zápas, na palubovce byla situace výrazně odlišná od očekávání. Hráči Kutné Hory od prvních minut převzaly iniciativu a v průběhu prvního poločasu strojově zapisovali jeden střelecký úspěch za druhým, zatím co brněnský tým, možná překvapený dobrým pohybem soupeře, možná „rozespalý“ po letní přestávce, stěží hledal pozice, ze kterých by skóroval. Tento stav trval celou první půli což znamenalo poločasových krutých 11:0 pro soupeře. Do druhé části hry Brno mírně obměnilo sestavu i taktiku. Tyto změny přispěly k více vyrovnané hře, nicméně ke stažení tak výrazného manka z prvního poločasu již nedošlo a výhru 20:8 mohl slavit soupeř.

Po nepříliš vydařeném zápase s Kutnou Horou slušně zaplněná kolínská hala očekávala snadnou výhru domácího celku. Tým Kolína složený z velmi zkušených hráčů, majitelů medailí z mezinárodních evropských i světových šampionátů, otevřel jako první skóre zápasu a již od začátku kontroloval tempo hry. Brno se drželo úspěšné taktiky z druhé půle prvního zápasu a tak bylo Kolínu důstojným soupeřem. Pohledný korfbal plný fair play i úctyhodných košů z půlící čáry nebo s buzzerem bavil diváky. Přesto byl Kolín silnější především díky přesnější koncovce a po závěrečném hvizdu slavil výhru 17:11.

 

Brněnský tým, který prošel od poslední sezóny výraznými změnami, sice neodvezl z prvního kola ani bod, ale tým složený z mladých talentovaných hráčů, kteří hrály své první zápasy v dospělé kategorii v kombinaci s přezkušenými matadory českých palubovek rozhodně ostudu neudělal a můžeme od něj jistě čekat ještě zajímavé zápasy.