První zápas letošního ročníku extraligy byl reprízou finále z minulého roku, když obhájci titulu z Českých Budějovic přijeli do Brna.

Ze začátku utkání byla vidět nervozita z obou stran, když se na třetí koš zápasu čekalo více než 10 minut. Tento zápas měl ovšem úplně jiný průběh než loňské finále, neboť se Brno rychle ujalo vedení, když se jako první trefila Verča Čarvašová a už od začátku si naši hráči vypracovali šesti košový náskok, který postupně navyšovali. Vysoce omlazený tým, který měl tři hráče do 18ti let, dokázal ubránit po celý zápas budějovické střelce, dokázal být důraznější na doskoku a z toho plynulo mnohem více šancí, díky nimž po první půli svítilo na tabuli skóre 14:5 z pohledu Brna.

Druhou půlí se díky trápícímu budějovickému zakončení brněnský náskok jenom zvyšoval, když se pětkrát v zápase prosadil Vojtěch Holík a z druhé půlky mu sekundoval jeho mladší brácha Lukáš, který dokázal vstřelit čtyři koše. Konečné skóre tak činilo 21:8 a hráči a fanoušci mohli začít slavit. Zajímavostí tohoto zápasu je, že každý hráč z naší základní sestavy dokázal vstřelit alespoň jeden koš. Zde si ještě můžete prohlédnout fotky ze zápasu.

Střelci Brna: Holík V. 5; Holík L. 4; Jemelíková 3; Čarvašová 3; Bušík 2; Sahatciu 2; herbstová 1; Theissig 1.

Děkujeme všem fanouškům za podporu!