Ve druhém kole OPZ ligy starších žáků hrála opět všechna naše družstva. V neděli 12.11. vycestovalo Áčko do Prostějova, Béčko hrálo na Tauferových kolejích v Brně a Céčko jelo do Kostelce na Hané. Konečná bilance 5 výher ze 6 zápasů. Jak to probíhalo se dozvíte v následujícím článku od našich hráčů.

Minulý víkend se naši starší žáci „A“ utkali v prostějovské hale Reálce s domácím „B“ týmem a Kutnou Horou. Brněnští korfbalisté pod vedením trenéra Petera Bušíka a asistentky Zuzany Herbstové nastoupili do zápasu s domácími šňůrou sedm košů, kterou se podařilo soupeřům přerušit jediným košem v prvním poločase. To ale nijak nezměnilo vývoj zápasu a starší žáci z Brna tak přidali dalších sedm košů. Po poločasové přestávce Brňané dali další dva koše, i přes drobnější trápení, které trenéři nazvali jako „střelecké cvičení“ se nakonec týmu podařilo dalšími osmi koši udržet jednoznačné vedení i přes obdržení druhého koše od domácích. Zápas tedy skončil 24:2 pro Brno a hráči tak mohli s dobrou týmovou morálkou nastoupit do druhého a očekávaně těžšího zápasu. Díky dobrému rozestavení čtyřek pana trenéra Bušíka, se brněnským hráčům podařilo vytvořit si náskok 3:0 díky donášce a dvěma střelám. Kutné Hoře se podařilo snížit na 3:1, ale to jen vyvolalo větší sérii košů a stav zanedlouho vypadal 9:1 pro Brno. Následovaly ale dvě menší chyby brněnského týmu, které zapříčinily dva koše kutnohorských. Ještě před poločasem se stihli brněnští hráči rychle otřást a upravili skóre na 11:3. I po poločase se Brno úřadovalo a hráči nastříleli další čtyři koše. Kutná hora přerušila brněnský řetězec košů, kdy odpověděla jedním košem. Brno tedy na odpověď také nečekalo a kutnohorským košem propadl míč ještě sedmkrát před koncem zápasu. Kutné hoře se podařilo ještě upravit na 22:6 před finálním zapískáním rozhodčího. Naše „Áčko“ si tedy obstaralo dvě výhry v obou zápasech, mohli tedy odjet zpět do Brna s dvěmi vydřenými výhrami.

David Sotolář

Střelci:
KK Brno A – Vosíme.cz korfbal Prostějov B: https://www.korfbal.cz/match/20946
KK Brno A – SK RESPO Kutná Hora A: https://www.korfbal.cz/match/20947

Minulou neděli 12.11. se naše béčko utkalo na půdě Tauferových kolejí v druhém zápase letošní sezóny s týmem Nového Lískovce a Prostějova „A“. V prvním zápase jsme si vedli velmi dobře a po prvním poločase bylo skóre 8:3 pro náš tým. V druhém poločase jsem se ale rozhodli, že to uděláme divákům více dramatické a dovolili jsme Lískovci skórovat. Naštěstí to skončilo naší výhrou 15:12. V druhém zápase proti Prostějovu „A“ už nám to tolik nešlo jako v prvním. Dlouho se nám dařilo držet skóre poměrně vyrovnané, naše střely však byly dost nepřesné a moc košů nam nepadalo. Naší velmi dobrou obranou jsme ale hráčům Prostějova nedali nic zadarmo. I přes naši snahu bylo v poločase skóre 2:8. V druhé polovině zápasu jsme začali prostějovskému áčku mnohem více podléhat. Naše střely byly stále hodně nepřesné a bylo těžké se dostat přes velmi blízkou obranu hráčů z Prostějova. Skončili jsme poraženi s výsledkem 2:15. Navzdory této prohře je ale nutné říct, že jsme si dobře zahráli a naši hráči předvedli skvělé výkony. Víme ale, že je stále co zlepšovat 🙂

Monika Ráčková

Střelci:
KK Brno B – KK Brno-Nový Lískovec: https://www.korfbal.cz/match/20947
KK Brno B – Vosíme.cz korfbal Prostějov A: https://www.korfbal.cz/match/20941

Starší žáci C se druhou listopadovou neděli vydali do Kostelce na Hané na druhé kolo druhé ligy starších žáků. Při prvním zápase proti KCL Kostelec na Hané jsme byli favoriti a naše role se potvrdila. Brněnskému týmu plného nováčků v lize starších žáků se podařilo udržet tempo i klid hry a hned ze začátku si vytvořil dostatečný náskok a po půli vedl již 15:0. Druhá část ukázala několik neproměněných šancí ale i tak si vedení dokázali udržet. Zápas dopadl 20:3 pro Brno. Od druhého zápasu s Náchodem se očekávalo vyrovnané skóre jako v prvním kole, kdy Brňané vyhráli pouze o dva koše. Hra však byla mnohem rychlejší, klidnější, plná proměněných šancí a s menším množstvím nervozity, což pozměnilo vývoj utkání. Céčko se postupně dostávalo do vedení, když v půli už vedlo 6:1. V předešlém zápase byl poločas 5:5. Výkon i v druhé půli byl kvalitní a konečná tabule ukazovala stav 12:3. Mladý tým pod vedením zkušeného trenéra Vaška Ježka odvážel z Kostelce zasloužené 4 body, na kterých se podílel každý člen týmu. Další kolo se pro Céčko koná 16.12. v Náchodě.

Valentýna Holíková

Střelci:
KK Brno C – KCL Kostelec na Hané: https://www.korfbal.cz/match/20991
KK Brno C – SK Plhov Náchod: https://www.korfbal.cz/match/20992