28.11 – 2.12. probíhalo druhé kolo Korfball Champions League, kam se Brno dostalo díky druhému místu z minulého ročníku české korfbalové extraligy.

Den první: Cesta probíhala poměrně rychle a jako první věc čekal naše hráče otevírací ceremoniál, kde se sjela většina týmů a hodinu potom čekalo naše hráče první utkání proti anglickému mistrovi Bec KC. Do utkání vstupoval v roli favorita anglický klub, který rovněž po první čtvrtině vedl 7:4. Do poločasu dokázali naši hráči skvěle ubránit anglické hráče a proto dostali za druhou čtvrtinu pouze jediný koš, a tak stál na světelné tabuli stav 8:8. Třetí čtvrtina byla ovšem jiná, když Brno přidalo deset košů za deset minut a vytvořilo si tak náskok pěti košů 18:13. Poslední čtvrtinu si hráči udrželi náskok a nakonec vyhráli zaslouženě 22:17.

Den druhý: Druhý den Brno zápas nemělo, a tak se hráči vydali do centra Varšavy, kde si pro ně naplánoval krásný program Jirka Ziegler. Jako první jsme navštívili muzeum Varšavského povstání, kde bylo vidět několik historických věcí z druhé světové války a bylo tam například popsáno, jak se Varšava musela bránit při napadání z východu i ze západu. Potom jsme přejeli metrem kousek dál a vystoupali na věž paláce vědy a kultury, kde jsme měli výhled na celou Varšavu. Následoval oběd v krásném bistru. dále jsme navštívili centrum nauki Kopernik, kde bylo spoustu fyzikálních i zábavných atrakcí na vyzkoušení. Jako poslední věc jsme viděli Varšavské vánoční trhy.

 Den třetí: Třetí den byl na programu zápas proti portugalským Oeiras. Vysoce namotivovaný brněnský tým chtěl zopakovat zápas proti Becu a vyhrát tento důležitý duel. Začátek byl z obou stran opatrný, když po první čtvrtině byl stav 2:4 z pohledu Brna. Poločas 5:6 naznačoval, že tento zápas bude napínaví a bude se rozhodovat v poslední desetiminutovce. Bohužel si Portugalský tým držel náskok až do konce a vyhrál po těsné koncovce 12:14 z pohledu Brna.

Den čtvrtý: Čtvrtý den čekal naše hráče další zápas tentokrát proti katalánské Barceloně. Od úvodu se brněnští hráči trápili v zakončení a v jednu chvíli svítilo na tabuli skóre 11:3 ve prospěch Barcelony. Trenér Máša zkusil vystřídat mezi čtyřkami bratry Holíky, což herně velmi pomohlo a v jednu chvíli Brno ztrácelo pouze čtyři koše. Katalánci si náskok pohlídali I přes zlepšený druhý poločas se našim hráčům obrat nepovedl a zápas tak skončil 20:15 ve prospěch Barcelony.

Den Pátý: Poslední zápas čekal naše hráče proti Platja D’Aro KC, dalšímu Katalánskému klubu. Brno potřebovalo nutně vyhrát, aby mělo šanci postoupit do pokračovacího třetího kola Champions League a zároveň musela Barcelona porazit Anglický Bec. Ze začátku tomu vůbec nenasvědčovalo. Brno se velmi trápilo v zakončení a díky skvělé obraně bylo skóre po poločase 3:4 z našeho pohledu. Třetí čtvrtina nebyla o moc lepší, když bylo skóre 5:7. Poslední čtvrtina se nám naštěstí povedla, když se dvakrát dokázali prosadit Lukáš Holík a Jirka Ziegler a i díky nim Brno vítězí 13:10. Teď stačilo doufat, že Barcelona porazí Bec. Velice těsné a košové utkání v poměru 20:18 nakonec Barcelona vyhrála a díky ní postupujeme do další části Champions League.

Poté už následoval pouze závěrečný ceremoniál a sedmi hodinová cesta domů. Děkujeme všem fanouškům za podporu a držte nám palce na dalším kole, které se bude konat na konci ledna.

 

Naše radost, když Barcelona vyhrála a my díky tomu postoupili 🙂