Leden je plný korfbalových zápasů našich starších žáků. Každý víkend se hraje turnaj OZP první nebo druhé ligy. Jak se vedlo naším mladíkům v novém roce 2024 se dočtete v následujícím článku.

Áčko starších žáků odehrálo své čtvrté kolo v domácí hale na Tauferových kolejích v neděli 14.1.2024 pod vedením trenérů Zuzky Herbstové a Rosti Kortuse.
Původně tým měl odehrát dva oficiální zápasy, avšak z důvodu mnoha omluvenek na straně Nového Lískovce se vzájemný zápas musel kontumovat a odehráli jsme tak pouze jeden ligový zápas, a to proti prostějovskému béčku.
ápas se od začátku vyvíjel podle našich představ, především proto že tým protihráčů je výrazně mladší a má méně zkušeností. My jsme si hráli svoji hru a úspěšnost střelby byla vysoká, což nám umožnilo postupně vystřídat i všechny hráče z lavičky. Zápas nakonec skončil 33:2 (15:2) v náš prospěch. Nejlepším střelcem zápasu byl Tobi Vojna s osmi koši a hned za ním Verča Hrozinková, Kačka Malinová a Martin Pospíšil všichni se čtyřmi koši.
Na toto kolo také dojel tým Koblova, který také měl odehrát pouze jeden zápas, proto jsme se domluvili na vzájemném přátelském zápase. Tento zápas už byl o něčem jiném, celou dobu byl vyrovnaný, nicméně jsme si celý zápas dokázali podržet náskok alespoň o jeden koš a výsledné skóre bylo 14:13.

– Zuzana Herbstová –

Střelci:
KK Brno A – Vosíme.cz korfbal Prostějov B: https://www.korfbal.cz/match/20962

14.1. se brněnské Béčko vydalo do Prostějova na dva náročné zápasy. Kvůli neúčasti Kutné Hory náš čekal pouze jeden ostrý zápas s Prostějovem A a jeden přátelský s Kozlovicemi.
Do prvního utkání jsme nevstupovali jako favorité, když naši Prostějovští soupeři neprohráli zatím ani jeden zápas a patří jim přední místo tabulky. I tak jsme se nevzdali a na útočné polovině bylo vidět mnoho pohybu a vytvořených šancích, které se nám moc nedařilo proměňovat. Protivníci byli silnější na doskoku a ve vychytávání našich nahrávek. Poločas ukazoval na tabuli skóre 11:2. Druhá polovina se nesla v podobném duchu, byla to však vhodná situace k vyzkoušení různorodých sestav a kombinací a ke hře se naplno prostřídali všichni hráči. Tento poločas nepřinesl na Brněnské straně další koše ale i tak to byla skvělá zkušenost. V týmu se nacházela většina hráčů z Céčka a každý tento náročnější zápas je velmi přínosný. Výsledek zápasu je 24:2.
Druhé přátelské utkání proti SAM Kozlovice byl odlišný. Dařilo se nám proměňovat mnoho šancí, tlačit v obraně, využívat taktiky trenéra Petra Bušíka a mít silný doskok. Konečný stav zněl 13:11 a znova předal mnoho nových zkušeností. Další kolo Béčka následuje za dva týdny v Kutné Hoře.

– Valentýna Holíková –

Střelci:
KK Brno B – Vosíme.cz korfbal Prostějov A: https://www.korfbal.cz/match/20958

V neděli 7.1. se náš Céčkový tým utkal na náchodské půdě s pouhým jedním soupeřem a to Náchodem. První zápas byl proti Náchodu a byl velmi těsný. Ze začátku byla poznat nervozita na straně Náchodu, když první poločas skončil 7:4 z našeho pohledu. Ale teprve po poločase začal ten opravdový těsný zápas. Když Náchod dal koš, mi též, když jsme my dali koš okamžitě přišel útok z jejich strany a bylo vyrovnáno. Nakonec se našemu týmu podařilo dát v jedné polovině 2 koše, díky čemuž jsme vyhráli. Výsledek zápasu nakonec
skončil 10:9.
Druhý zápas, po menší pauze, byl opět našeho Céčka proti komu jinému než Náchodu. V tomto zápase dal trenér Peter Bušík šanci i hráčům, kteří si nezahráli v tom prvním. V poločase byl stav 7:5 pro Náchod. Tento zápas byl i přes střídání hráčů velmi těsný. Bohužel ale zápas i přes velkou snahu našeho týmu skončil se stavem 9:13. Nakonec už následovala jen 4-hodinová cesta zpátky do Brna, kterou si myslím celý tým velmi užil. Doufám že na příští zápas přijde náš tým s ještě větším elánem a vyhraje všechny zápasy co mu přijdou pod ruce.

– Adam Telecký –

Střelci:
SK Plhov Náchod – KK Brno C: https://www.korfbal.cz/match/20994
KK Brno C – SK Plhov Náchod: https://www.korfbal.cz/match/20999

Další zápasy následují hned v nejbližších 2 víkendech. Nejdřív si Céčko tuto sobotu 20.ledna na domácí půdě v Maloměřicích zahraje dvojzápas s Kostelcem na Hané. A lednový korfbalový kalendář zakončí Áčko a Béčko příští neděli 28.ledna v Kutné Hoře.