Další zápasy OZP 1. a 2. ligy starších žáků se odehrály v druhé polovině ledna. Nejdřív v Brně přivítalo Céčko v 2.lize hosty z Kostelce na Hané, se kterými odehrálo 2 zápasy. A poslední lednovou neděli cestovalo Áčko a Béčko na zápasy 1.ligy do Kutné Hory. Zde přinášíme výsledky a reporty našich hráčů.

V neděli 28. 1. odehrály naše týmy A a B již páté kolo OZP ligy starších žáků. Oba týmy jely do Kutné Hory, kde hrály dva zápasy. Prvním soupeřem týmu “A“ pod kapitánským vedením Adama Pešky byl tým Brno “B“. Béčko i přes velkou snahu utrpělo porážku. Utkání skončilo “nečekaně“ 22:2. Nejlepšími střelci tohoto zápasu se staly holky, Kačka Malinová a Marie Matejová se čtyřmi koši. Druhé utkání hrál tým “A“ proti Novému Lískovci. Toto utkání bylo od samého začátku v rukách týmu “A“. První poločas skončil již vysokým vedením 18:3. V druhém poločase náš tým přidal dalších patnáct košů a tak s přehledem dovezl vítězství domů. Nejlepšími střelci tohoto utkání byli s šesti střelenými koši Tobi Vojna a Marie Matejová. Po skončení zápasů si oba týmy společně prohlédli město, čímž si krátili čas do odjezdu vlaku. Na náměstí nás všechny mile překvapila “ kulturní vložka“ v podání Viktora Kaláška. Viktor zahrál několik pěkných skladeb na klavír a tak si zasloužil náš obdiv.

– Jenda Rosický –

V neděli 28.1. se brněnské B vydalo vlakem na venkovní zápasy do Kutné Hory. Jednalo se o zápasy proti Kutné Hoře a Brnu A. V prvním zápase jsme se utkali s Kutnou Horou, která je lépe umístěná v tabulce než my. Tento zápas byla výzva. Ze začátku se nám nedařili přihrávky, v průběhu zápasu jsme neměli štěstí ani při střelbě. Takže zápas dopadl 12:8. V druhém zápasu proti nám nastoupilo Brno A. I přes naši velikou snahu jsme nedokázali konkurovat našim starším a zkušenějším soupeřům z Brna. Konečné skóre bylo 22:2 pro Brno A. Po dvou prohrách byla nálada ve vlaku pochmurná. Brno B se ale nevzdává a těšíme se na další zápasy.

– Tomáš Havel –

Výsledky a střelci:
SK Respo Kutná Hora A – KK Brno B: https://www.korfbal.cz/match/20964
KK Brno B – KK Brno A: https://www.korfbal.cz/match/20965
KK Nový Lískovec-Brno – KK Brno A: https://www.korfbal.cz/match/20967

Naše céčko starších žáků odehrálo v sobotu 20.1.2024 pod vedením Petera a Zuzky své čtvrté kolo druhé OZP ligy. Na hale v Maloměřicích jsme se utkali ve dvojzápase s týmem z Kostelce na Hané. Kostelec přijel jen v osmi hráčích, proto měl oproti nám nevýhodu ve střídání. V prvním zápase se nám velmi dařilo, jak v útoku tak i v obraně, proto jsme tedy zápas vyhráli s velkým náskokem 11:3. Druhý zápas už ale nebyl tak jednoznačný po několika neproměněných střelách a chybách v obraně tým z Kostelce neustále snižoval náš náskok, nakonec ale se nám zápas povedl zdárně dotáhnout do vítězného konce a porazit Kostelec 9:7. Všichni naši hráči podali skvělý týmový výkon a těšíme se 17.2.2024 na další zápasy v Náchodě.

– Nati Knápková –

Výsledky a střelci:
KK Brno C – KCL Kostelec na Hané: https://www.korfbal.cz/match/20995
KK Brno C – KCL Kostelec na Hané: https://www.korfbal.cz/match/20997

Další kola OZP 1. i 2. ligy starších žáků pokračují hned po jarních prázdninách, když v sobotu 17. února pocestuje Áčko do Ostravy a Céčko se vydá do Náchoda.