Tuto neděli 18. února se uskutečnilo další utkání České korfbalové extraligy, ve kterém Brno nastoupilo proti rivalovi z Prostějova.

Zápas se hrál na domácí půdě Prostějova v hale Reálného gymnázia. V roli mírného favorita bylo Brno, které si drží první místo v tabulce, ale poslední vzájemný souboj těchto týmu skončil v Brně výhrou Prostějova 15:19, proto se očekával napínavý zápas až do úplného konce.

Od začátku byl zápas dost vyrovnaný, skóre se přehupovalo ze strany na stranu. Po dvaceti minutách byl stav příznivější pro domácí tým 9:7, ale Brno na konci prvního poločasu dokázal vstřelit rychlých pět košů a do poločasu šlo s vedením 10:12. Do druhého poločasu Brno vlétlo opravdu skvěle, protože dokázalo vstřelit rychlé tři koše a postupně si navýšilo náskok až na osm košů na 12:20. Poté už mohl trenér Jakub Máša poslat na hřiště i střídající hráče  a Brno mohlo začít slavit důležitou výhru. Zajímavostí zápasu je, že všichni členové základní sestavy Brna dokázali vstřelit alespoň jeden koš.

Vosíme.cz Korfbal Prostějov : Korfbal klub Brno – 17:25 (10:12)

Střelci Brna: Peter Bušík 4, Vojta Holík 4, Honza Theissig 4, Eliška Zieglerová 4, Sára Sahatciu 3, Vendy Jemelíková 3, Verča Čarvašová 2, Lukáš Holík 1

Fotky ze zápasu si můžete prohlédnout zde.

Záznam zápasu naleznete zde.