Brněnští korfbalisté se v 5. kole České korfbalové extraligy střetli s týmem z Českých Budějovic, kterému chtěli vrátit porážku z loňského finále, ve kterém vyhráli Jihočeši po prodloužení.

Brňané nastoupili do zápasu ve velmi dobré formě, neboť minulý týden v portugalském Lisabonu nečekaně opanovali prestižní turnaj korfbalové Ligy mistrů. Od začátku sobotního utkání se na palubovce bojovalo o každý koš, obě mužstva se pravidelně střídala ve vedení a ani jeden tým nedokázal vést větším rozdílem, o čemž vypovídá i poločasové skóre 10:12 ve prospěch hostujícího družstva z Brna.

Druhý poločas začal prudkým nástupem brněnských hráčů, kteří brzy začali diktovat tempo hry a již po pěti minutách druhé půle svítilo na tabuli skóre 10:16 pro hosty z jihu Moravy. Na jejich úspěšný nástup se budějovickým hráčům nepodařilo zareagovat a i přes hlasitou podporu domácích fanoušků hráči Korfbal klubu Brno stále zvyšovali své vedení, utkání dovedli do úspěšného konce a vysoko zvítězili 15:25. V tabulce České korfbalové extraligy si tak brněnští hráči upevnili první pozici, kde mají momentálně čtyřbodový náskok na trio klubů z Prostějova, Českých Budějovic a Znojma.

KCC Sokol České Budějovice – KK Brno 15:25 (10:12)

Střelci Brna: Sára Sahatciu 6, Peter Bušík 5, Eliška Zieglerová 4, Jan Theissig 3, Vendula Jemelíková a Lukáš Holík 2, Adéla Němečková, Kryštof Malina a Vojtěch Holík 1.