Od pátku 26.1. do neděle 28.1. proběhl v Lisabonu finálový turnaj Ligy mistrů kategorie Challenger pro týmy bojující o 7. – 10. místo v této nové evropské klubové soutěži. Na tento závěrečný turnaj se Brno kvalifikovalo díky třetímu místu z předchozího turnaje z polské Varšavy.

Den první: Celý tým odletěl z vídeňského letiště brzy ráno, bohužel kvůli vysokým cenám letenek musela jedna skupina letět s přestupem, a to ve francouzském městě Nice. Poté, co se obě skupiny sešly na ubytování v Lisabonu, měli hráči na tři hodinky volný program, kdy si mohli kamkoli zajít a prohlédnout si alespoň okolí hostelu. Později jsme se už vydali do haly, neboť v 19:45 místního času začínal první zápas proti polskému mistrovi – MKS  Marcovia Marki. První čtvrtina byla vyrovnaná z obou stran, ale díky lepší brněnské obraně byl stav 4:2 z pohledu Brna. Druhá čtvrtina se nesla v podobném duchu jako ta první a poločasové skóre 8:5 značilo, že nic není rozhodnuté. Do třetí čtvrtiny vstoupil brněnský tým mnohem lépe než náš polský soupeř, když dokázal za 10 minut vstřelit 10 košů a vytvořil si tak potřebný náskok šesti košů 18:12, aby mohl následně dotáhnout zápas do vítězného konce. Poslední čtvrtinu jsme už udrželi svůj náskok a bez inkasovaného koše vyhráváme tento zápas 20:12.

Střelci Brna: Vojta Holík 4, Peter Bušík, Lukáš Holík a Honza Theissig 3, Áďa Němečková, Vendy Jemelíková, Verča Čarvašová a Martin Němeček 1.

Záznam zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=ypIPTOQmRB4

 

Den druhý: Druhý den začal poměrně brzkým vstáváním a opět cestou do lisabonské hrací haly, kde nás tentokrát čekal zápas proti silné katalánské KC Barceloně. Právě s Barcelonou se už brněnský celek setkal právě v Polsku, kde vyhrál tým z Barcelony poměrem 20:15 po našem velmi špatném začátku zápasu. To tentokrát ale vůbec neplatilo a byl to právě brněnský tým, který si od začátku držel mírný náskok a první čtvrtinu vyhrál 4:3. Druhá čtvrtina se nesla v podobném duchu a poločas nakonec skončil 9:7 pro Brno. Třetí čtvrtina byla opět vyrovnaná a skóre 15:14 v náš prospěch naznačovalo, že to bude ještě dost vyrovnané. Závěr utkání bohužel patřil Barceloně, která dokázala vstřelit hned sedm košů a vítězí v těsném souboji 21:18. Pro Brno to znamenalo, že jestli chce ještě skončit celkově první, potřebuje další den porazit anglický Trojans KC minimálně o pět košů. K večeru se tým vydal do úplného centra Lisabonu, kde jsme zhlédli mnoho památek a vychutnali si pěkné výhledy na město.

Střelci Brna: Verča Čarvašová a Honza Theissig 4, Sára Sahatciu, Vendy Jemelíková, Peter Bušík a Vojta Holík 2, Áďa Němečková a Lukáš Holík 1.

Záznam utkání: https://www.youtube.com/watch?v=WUoa-M6psCY

 

Den třetí: Poslední zápas proti KC Trojans začal už v 10:30 místního času. Po tomto zápase mohl brněnský tým skončit na prvním, druhém i třetím místě. Začátek zápasu byl přesně podle našich představ, kdy po osmi minutách vedlo Brno už 6:1 a do dalšího průběhu bylo obrovsky namotivováno k získání titulu na tomto turnaji. Druhá čtvrtina byla ale lepší pro Trojans, když se z dálky párkrát trefili bratři Brooksovi a náskok se tak ztenčil na pouhé tři koše na 9:6. Třetí čtvrtina byla podobná jako ta druhá a anglický klub stáhl náskok na dva koše, a tak před poslední čtvrtinou svítilo skóre 13:11 ve prospěch Brna a vypadalo to, že brněnský klub skončí na třetím místě. Poslední čtvrtina však Brnu vyšla víc než dobře, když ji ovládlo 7:2, když se v poslední čtvrtině 4x trefil Honza Theissig (který se s celkovými 13 koši umístil na třetím místě v tabulce střelců) a i díky jeho příspěvku Brno nakonec vyhrává 20:13, což znamená jediné – stáváme se vítězi Challenger final korfbalové Ligy mistrů, což můžeme považovat za jeden z největších úspěchů v historii brněnského korfbalu na evropské scéně.

Střelci Brna: Honza Theissig 6, Peter Bušík 5, Lukáš Holík 4, Vojta Holík 3, Sára Sahatciu a Verča Čarvašová 1.

Záznam zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=ciCWE_4VrHQ

Tímto bychom chtěli poděkovat fanouškům za obrovskou podporu a slibujeme, že tento úspěch budeme chtít co nejdříve zopakovat!

Sledujte nás na facebooku a na instagramu!