Brněnští korfbalisté v 7. kole České korfbalové extraligy vyjeli na svůj zápas do Znojma, kde je čekal střet s druhým týmem dosavadního průběhu soutěže. Vzhledem k tomu, že na tohoto soupeře měli čtyřbodový náskok, věděli, ze jim jakákoliv výhra stačí k přímému postupu do finále České korfbalové extraligy. 

První poločas začali lépe hráči Znojma díky dvěma rychlým košům Toufara. Postupně se ale začali trefovat i brněnští hráči, kteří se po pár minutách hry dostali do vedení, jež se jim dařilo držet po celý průběh první půle a do šaten se tak šlo za stavu 12:15 ve prospěch týmu z Brna. 

Ve druhém poločase se hráči domácích snažili smazat náskok hostů z Brna, to se jim však nedařilo a rozdíl ve skóre se neustále pohyboval mezi 3 až 5 koši. Trenér Znojma dokonce využil všech osmi povolených střídání, ani to ale nezabránilo brněnským hráčům v cestě za dotažením zápasu k úspěšnému konci. 

Touto výhrou si brněnští hráči již 2 kola před koncem základní části soutěže zajistili první místo a tím i přímý postup do finále České korfbalové extraligy, které se bude konat 18. května v rámci velkého Finálového dne Českého korfbalu v Kutné Hoře. 

 

Modří Sloni YMCA Znojmo – Korfbal Klub Brno 23:26 (12:15)

Koše Znojma: Křupal 5, Malačka 4, Pavlíčková 3, Žák 3, Malačková 2, Toufar 2, Zábojová 2, Kočková 1, Nguyen 1 

Koše Brna: Zieglerová 5, Holík V. 4, Theissig 4, Čarvašová 4, Holík L. 3, Jemelíková 3, Bušík 2, Sahatciu 1

 

Fotky ze zápasu si můžete prohlédnout zde.