V neděli 18.3. odehrálo naše Áčko další zápas na domácí palubovce, tentokrát už potřetí proti Českým Budějovicím. Hostující tým potřeboval nutně vyhrát, aby si udržel šanci na semifinále.

Zápas byl ze začátku velmi opatrný a střelecky se nedařilo ani na jedné straně. Lehce navrch měli ovšem brněnští hráči, kteří si během prvního poločasu vytvořili několikakošový rozdíl a proto šli do druhé půlky s šesti košovým rozdílem. Druhý poločas začal pro Brno bídně, Českým Budějovicím se podařilo vstřelit hned tři koše, a tak si trenér Jakub Máša okamžitě vzal oddechový čas. Po necelých šesti minutách od odplynutí druhého poločasu se hráčům konečně podařilo vstřelit koš, konkrétně Honzovi Theissigovi z volné střely ze čtyř metrů a tím nastartoval střelecké hody z podání Brna. Ze stavu 17:10 začal Jakub Máša střídat hráče a začal střelecký koncert, když Brno dokázalo skórovat 15 košů za posledních 16 minut a zvítězilo obrovským rozdílem sedmnácti košů, a to 31:14.

Korfbal klub Brno – KCC Sokol České Budějovice 31:14 (12:6)

Střelci Brna: Sára Sahatciu 6, Lukáš Holík 5, Vojtěch Holík 3, Eliška Zieglerová 3, Peter Bušík 2, Vendy Jemelíková 2, Jiří Kohl 2, Honza Theissig 2, Verča Čarvašová 2, Kryštof Malina 1, Martin Němeček 1, Adéla Němečková 1, Sofka Vojnová 1

Zajímavost utkání je, že všichni brněnští hráči včetně střídajících hráčů, dokázali vstřelit minimálně jeden koš!

Fotky ze zápasu: na tomto odkazu

Utkání bylo vysíláno živě na našem Youtube kanálu. Záznam utkání si můžete pustit zde.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem fanouškům, kteří přišli fandit do haly nebo nám drželi palce na dálku a zároveň bychom si Vás dovolili pozvat na poslední kolo České korfbalové extraligy, které se bude konat opět v brněnských Maloměřicích – v sobotu 6.4. od 18:15 proti Prostějovu.