Dnes večer odehrálo Céčko dospělých dohrávku 5. kola 1. ligy v Hodonicích, kde své zápasy pořádalo Znojmo. Do Hodonic se brněnský tým vydal v jedenácti členné sestavě s netradičním trenérem Vojtěchem Holíkem, který na toto kolo přebral roli kouče za Jakuba Mášu.
První zápas proti Náchodu byl od začátku velmi vyrovnaný a po mnoha nepřesnostech na obou stranách bylo skóre po poločase pouze 8:6 v náš prospěch. Do třetí čtvrtiny vstoupili brněnští hráči úplně jinak a po velké střelecké úspěšnosti vyhráli čtvrtinu 9:0, čímž rozhodli zápas a závěr zápasu se tak již dohrával v poklidném tempu. Nejlepším střelcem tohoto zápasu byla se čtyřmi koši Sofka Vojnová.
Druhý zápas proti béčku domácího Znojma se taktéž nesl ve vyrovnaném duchu. Po mizerné první čtvrtině z obou stran, kdy se nám nepodařilo ani jednou skórovat, bylo skóre 0:2 pro domácí Znojmo. Do další čtvrtiny ale skvěle vystřídal trenér Vojtěch Holík, který poslal čerstvé síly do útoku a ve druhé čtvrtině začaly hody, protože Brno dokázalo vstřelit hned 12 košů za deset minut a vytvořilo si tak šestikošový náskok (skóre bylo 12:6). Ve druhé půli pokračovalo vyrovnané utkání, znojemský tým začal pomalu snižovat ztrátu z prvního poločasu, ale Brno si náskok pohlídalo a zápas dovedlo do úspěšného konce. Nejlepším střelcem tohoto zápasu byl zkušený Ondra Sládek se čtyřmi koši.
Náchod – Brno “C” 11:22 (6:8)
Znojmo “B” – Brno “C” 13:17 (6:12)
Díky dalším dvěma výhrám se Brno posunulo na 1. místo v tabulce první ligy, kde vede před druhým Prostějovem o tři body, navíc máme dva zápasy k dobru.
Tabulka soutěže: zde.
Zápis utkání proti Náchodu: zde
Zápis utkání proti Znojmu: zde