Předposlední kola OZP 1. a 2. ligy starších žáků rozdělila naše družstva do různých koutů České republiky. Áčko cestovalo do Ostravy, Béčko odehrálo své zápasy doma v Brně a Céčko se opět vydalo do Náchoda. Výsledky nepřinesly jenom výhry, ale především hezkou hru našich starších žáků.

V sobotu 17.února se Brno tým “A” vydal na zápasy do Ostravy. Aby hrál proti Prostějovu a Koblovu. Jelikož ale Prostějov nepřijel skrz zranění a nemoci, hrál se tak ostrý zápas jen s Koblovem. I přes to, že Koblov hrál na domácí půdě, Brno i tak vyhrálo 13:9 (6:2). Jako bonus se hrál přátelský zápas s Kutnou horou, který Brno taky vyhrálo.

– Verča Hrozínková –

Výsledky a střelci:
KK TJ Sokol Koblov – KK Brno A: https://www.korfbal.cz/match/20972

V sobotu 2.3. brněnské béčko vyzvalo na domácí půdě v Maloměřicích dva soupeře. Hned na úvod je čekal hostující tým z Kozlovic. Od začátku hry bylo jasné, že to nebude jednoduchý soupeř. Ale na brněnských korfbalistech bylo jasné, že si chtějí odnést výhru. A také to tak vypadalo, hra byla vyrovnaná a z naší strany sebevědomá. Bylo k vidění spoustu střel z obou stran. Na konci poločasu bylo skóre 7:12 pro našeho soupeře. V druhém poločase se nám podařilo nastřílet přes dobrou obranu Kozlovic celkem pět košů, to bohužel nestačilo i přes spoustu doskoků a dobrých výkonech na výhru. Náš první zápas tedy skončil s celkovým skóre 12:22. V pořadí byl další zápas proti prostějovskému béčku. Náš celek si chtěl spravit náladu sobě i fanouškům v hale. A to se jim taky podařilo. Celý zápas měli pod kontrolou a díky skvělé obraně domácích, zápas skončil s vysokým rozdílem 20:1 pro náš prospěch a to znamená, že si odnášíme z 6. kola ligy celkem dva body do tabulky po dvou zápasech.

– Kuba Střelec –

Výsledky a střelci:
KK Brno B – SAM Kozlovice: https://www.korfbal.cz/match/20976
KK Brno B – Vosíme.cz Korfbal Prostějov: https://www.korfbal.cz/match/20977

V sobotu 17. února vyrazilo Céčko starších žáků do Náchoda odehrát dva zápasy s místním týmem.
V prvním zápase jsme zvítězit nedokázali po výsledku 5:7 (3:3). Ve druhém zápase si měli možnost zahrát i hráči, co nehráli v prvním zápase, ale i přesto, že jsme měli krásnou obranu i útok, jsme nedokázali zvítězit po výsledku 13:15 (8:8).
Ale i přes to nám v tabulce moravské části 2-ligy starších žáků stále patří 1.místo!

– Denča Topinková –

Výsledky a střelci:
SK Plhov-Náchod – KK Brno C: https://www.korfbal.cz/match/21003
KK Brno C – SK Plhov-Náchod: https://www.korfbal.cz/match/21001

V březnu naše starší žáky již nečekají žádné ligové zápasy. Nejbližší kolo 1.ligy je na programu 13. dubna a Céčko již čeká finálový turnaj 2.ligy, který se bude hrát 14. dubna v Kutné Hoře.