Vážení hráči, rodiče a příznivci Korfbal klubu Brno. Dovolte mi, abych vás jménem vedení klubu všechny přivítal v roce 2021 a popřál vám i všem nejbližším především pevné zdraví, ale i spoustu štěstí, pohody a dobré nálady.

Na tomto místě by se asi slušelo udělat ohlédnutí za rokem minulým. Jenže to ohlédnutí se dělá jen velmi těžce. O tom, jak se našim týmům i celému sportovnímu klubu vedlo v minulé sportovní sezóně, která vlastně ani pořádně neskončila, už jsem tu psal v létě v dvoudílném seriálu – I. díl a II. díl.

V létě jsme ještě stihli z pohledu klubu veleúspěšný turnaj v Nitře a velmi povedený tradiční letní kemp v Herolticích, na kterém jsme opět měli cca 80 dětí.

Na sklonku léta jsme se zúčastnili 2 náborových akcí pro veřejnost (Bystrcký scuk a Den náborů) a další týden ještě turnaje Korfbal4 v Kutné Hoře, kde naše týmy posbíraly většinu medailových pozic.

Jenže to bylo kvůli zhoršující se pandemické situaci pohříchu vše. Další týdny a měsíce už nám dovolily jen s vypětím všech sil a hledáním možností a výjimek z nařízení zorganizovat tu a tam nějaký halový nebo venkovní trénink. Když už se ani to nedalo, snažili jsme se alespoň uspořádat pro většinu tréninkových skupin domácí online tréninky.

Získaný volný čas jsme se ve vedení klubu pokusili využít alespoň pro zajištění nového vybavení pro hráče a tak trochu uklízení a přípravě na novou sezónu. Bohužel její zahájení je stále v nedohlednu a je velkou otázkou, zda soutěžní sezóna 2020-2021 vůbec začne aspoň v nějakém zkráceném režimu.

Je zbytečné tu naříkat, že většina z nás měla za posledních 12 měsíců sotva pár pořádných tréninků s míči a koši, nebo že velká část hráčů ani nehrála soutěžní korfbalový zápas. Víme, že většina z vás teď řeší spoustu důležitějších věcí, než je korfbal. Nejenže nemoc COVID-19 ohrožuje zdraví a životy nás a našich blízkých, ale omezení s ní související znamenají pro spoustu z nás nutnost práce nebo studia z domu, někdy i omezení zaměstnání nebo i jeho ztrátu.

Přesto doufáme, že se brzy situace vrátí aspoň částečně do normálních kolejí a budeme se zase moct potkávat tam, kde to nás, vás i vaše děti baví nejvíc – na korfbalových hřištích.

A protože bychom vám to čekání chtěli urychlit a zpříjemnit, máme pro vás něco, na co se můžete těšit.

1991-2021 = 30 let KK Brno

Ano, je to tak. Utíká to jako voda a v roce 2021 oslaví náš korfbalový klub 30 let od svého založení. Při té příležitosti jsme si pro vás připravili velkou hromadu zajímavých pohledů na dění v klubu v průběhu jeho existence. Budeme pro vás mít rozhovory s pamětníky, soutěže, videa a fotky.

Už příští týden představíme oficiální logo celé akce a předběžný plán aktivit, který ale samozřejmě budeme muset přizpůsobovat aktuální situaci a možnostem.

Pokud máte i vy nějaké zajímavé vzpomínky nebo památky na kterékoliv ze zajímavých období v existenci klubu, budeme moc rádi, když nám je zašlete na adresu vv@korfbalbrno.cz.