Vážené hráčky a hráči, vážení rodiče,

rádi bychom vás opět informovali o aktuální situaci s tréninky a přípravou soutěžního ročníku 2020/2021, zejména s ohledem na situaci související opatřeními vlády kvůli riziku nákazy COVID-19.  

Jsme velmi rádi, že můžeme oznámit, že i v dalších dnech by měly dále pokračovat téměř všechny tréninky dle původních plánů. Umožňuje nám to nařízení vlády, které sportovcům sdruženým pod registrovanými sportovními svazy umožňuje se připravovat na sportovní akce (jinými slovy trénovat) ve skupinách do 130 osob, a to i na vnitřních sportovištích. (viz informace Národní sportovní agentury

Bohužel některé školy ve své činnosti postupují na základě jiných doporučení (krajských hygienických stanic) a jejich vedení rozhodlo o uzavření tělocvičen, vč. pronájmů. S těmito školami jednáme, protože jako nájemci prostor bychom měli být sami zodpovědní za dodržení hygienických opatření. O dalším vývoji vás budeme informovat.  

Pokud tedy nedojde k dalším zpřísněním opatření, budou tréninky pokračovat v programu, který je uveden na webu klubu: https://korfbalbrno.cz/2020/09/korfbalove-treninky-v-sezone-2020-2021/ 

V programu jsou následující výjimky:  

  • ZŠ Jana Babáka – škola zrušila veškeré pronájmy na 2 týdny. Se školou jsme v jednání o změně rozhodnutí. 
  • ZŠ Hamry – činnost školního kroužku dočasně přerušena (min. 2 týdny)

Na všech trénincích samozřejmě počítáme s přísnými hygienickými opatřeními dle požadavků nařízení vlády.

Co se týče sportovních akcí, zatím netrpělivě čekáme od svazu informace ohledně turnaje Korfbal8, který se má uskutečnit 10.10.2020 v hale VUT v Brně.  

První plánovaný turnaj brněnské soutěže přípravky, minižáků a mladších žáků by se měl dle plánu uskutečnit 25.10.2020 na ZŠ Arménská v Brně-Bohunicích. Podrobnější informace vám zašleme v nejbližších dnech. Dle nařízení vlády se této akce budou moci účastnit pouze trenéři, hráči a pořadatelský tým. Účast rdodičů bohužel na tomto turnaji nebude možná.

V případě jakýchkoliv dotazů nás prosím neváhejte kontaktovat na adrese: vv@korfbalbrno.cz. 

Přeji všem především hodně zdraví.  

Ondřej Fridrich
předseda Korfbal klubu Brno